Subscribe via: RSS

Dirty Bird 13 – “Girl With The Knife”

Posted on 09 June 2011

Dirty Bird 13 – “Girl With The Knife”

Format: CD / Download
Skivbolag: Synthematik
Releasedatum: 10 april 2011

Genre: Dark Electro

7/10

Ukrainsk debut ger mersmak

Östeuropa kan så mycket mer än vodka, industrialisering och maffiaverksamhet. Senaste åren har allt fler intressanta akter dykt upp från öst och ukrainska Dirty Bird 13 fortsätter den trenden.

Med sin debut-EP “Girl With The Knife” gör Denish Wish och Alexander Sol entré på den elektroniska himlen. De båda har en gedigen musikbakgrund där de gjort allt från metal till electro men sätter nu fullt fokus på sitt projekt Dirty Bird 13. Den sex spår långa EP:n sätter direkt tempot i titelspåret “Girl With The Knife” och ger sig genast till känna med ett unikt sound. Remixerna av samma spår är ännu intressantare och tåls att lyssnas på både en och två gånger. Med en rak, melodiös och lättgillad ljudmatta sätter sig Dirty Bird 13 direkt i hjärnbalken.

Nyku Decode och Anagram To Ana gör gästspel på “Every Planet We Reach Is Dead” och “No Longer”, två spår som griper tag och har ett chockerande skönt gung bortsett från den manliga sången på den sistnämnda där bandets gamla metalrötter gör sig alltför mycket påminda.

I och med “Girl With The Knife” har Dirty Bird 13 inte bara skapat sig ett lustigt bandnamn utan också ett namn att räkna med framöver. Det dynamiska sound ukrainarna visar upp i sin debut ger helt klart mersmak.

// Joakim Holfve, ElektroSkull – Synthportalen

Tracklist

  1. Girl With The Knife  4:28
  2. Every Planet We Reach Is Dead (feat. Anagram To Anna)  5:13
  3. No Longer (feat. Nyku Decode)  5:26
  4. My Soil (feat. GNOME)  4:35
  5. Girl With The Knife (Extended Club Mix)  5:39
  6. Я Буду Жить (Remix By Diversant:13)  5:01
Share Button

One Response to “Dirty Bird 13 – “Girl With The Knife””


Trackbacks/Pingbacks

  1. […] Det dynamiska sound ukrainarna visar upp i sin debut ger helt klart mersmak.by Joakim HolfveRead at ElektroSkull window.fbAsyncInit = function() { FB.init({appId: "", status: true, cookie: true, xfbml: true}); }; […]