Subscribe via: RSS

Categorized | Aktuellt, Konsertnyheter

Arvikafestivalen inställd!

Posted on 27 June 2011

Arvikafestivalen inställd!

Pga. för dålig biljettförsäljning tvingas Arvikafestivalen tyvärr ställa in årets festival.

Ledningen gjorde nyss följande uttalande på festivalens hemsida..

“Arvikafestivalen är något av det vackraste som funnits i Sverige enligt oss. Sedan 1992 har den varje år lockat fantastiska människor till Folkets Park i Arvika och engagerat tusentals i det ideella arbetet bakom festivalen. Genom åren har det funnits toppar och dalar. Publikrekord och ekonomiska bottennapp. 2010 var ett år följt av ekonomiska problem, en ekonomisk rekonstruktion med tillhörande ackord genomfördes.

I december stod det klart att vi lyckats rädda festivalen, föreningen var skuldfri och en ny festival skulle kunna genomföras. Och sen dess har vi haft ett enormt stöd trots den uppförsbacke vi fick starta i. Från våra besökare, från Arvika kommun, från banken och från nästan alla runt omkring oss. Tillsammans skulle vi gå tillbaka till rötterna.

Och det har vi verkligen gjort. Vi känner att vi jobbat mot en festival vi alla skulle kunna vara stolta över. Men trots allt jobb, all pepp och all framtidstro måste vi nu, bara några veckor innan festivalen, konstatera att vi inte kommer kunna genomföra årets festival. Vi har sålt för få biljetter. Vi får, även fast det tar emot något så oerhört, konstatera att vi inte lyckats sätta ett program som säljer tillräckligt mycket biljetter för att nå i hamn med festivalen i år.

Därför tar vi idag beslutet att ställa in Arvikafestivalen 2011. Inom de närmsta dagarna kommer vi att ansöka om konkurs.

Vi är enormt ledsna. Ledsna för alla som köpt biljett och sett fram emot äventyret i Arvika. Vi vet inte än vad som händer med era biljetter. Det kommer att vara upp till konkursförvaltaren som tillsätts av tingsrätten att reda ut hur mycket som kan återbetalas av AF Galaxen. Men vi vet inte idag vad som händer eller hur lång tid det kommer att ta.

Vi är ledsna för de leverantörer som varit inställda på att tillsammans med oss genomföra den 20:e Arvikafestivalen i ordningen. Vi försöker kontakta alla leverantörer så snart vi kan.
Vi är enormt ledsna för alla som ser Arvikafestivalen som sin egen. Ni som kanske varit på festivalen varje gång sen 1992. Eller jobbat som funktionär i alla år. Alla ni som har en relation till den. Förlåt. Vi har gjort allt i vår makt för att rädda årets festival. Men det går inte.

Vi minns tillbaka på 19 års festivalhistoria och är glada över vad vi har fått uppleva tillsammans med er festivalbesökare. Vi trodde aldrig att det skulle sluta så här. Med detta sista manifest är det med sorg i hjärtat som vi tackar för allt det som varit.

Yours truly.
Arvikafestivalen”


Share Button

4 Responses to “Arvikafestivalen inställd!”

 1. Mattias Anger says:

  Fy faan för er! Ni ger upp för tidigt. Folk bestämmer sig sent.

 2. Athena says:

  Förhoppningsvis gör man en Hulfred — så ses nästa år

 3. Gubbe says:

  Feminismpropagandan och annan idioti gjorde att jag och många vänner med mig skippar arvika. Inga politiska budskap på den festivalen jag skall gå på.

 4. Pia says:

  hoppas ni kommer igen nästa år. Arvika levde upp av alla glada och för det mesta skötsamm ungdomar.


Neuf

Ginza

Poponaut.de

Radio Virus

Storming the Base

Our Flickr Photos - See all photos

Related sites