Subscribe via: RSS

Äntligen dags för Trakktor’s “Force Majeure”

Posted on 09 June 2011

Äntligen dags för Trakktor’s “Force Majeure”

Efter många turer kan svenska Trakktor – som efter Tobias Janssons avhopp numera är en duo bestående av Pierre Maier och Jens Lagnekvist, äntligen presentera detaljerna för nya fullängdaren “Force Majeure”.

Albumet har i praktiken varit klart under en längre tid men har av olika anledningar inte släppts förrän nu.

“Force Majeure” följer upp singelsläppet “Veil Of Thorns” från förra våren. (Läs recensionen här.)

Vi fick en kort intervju med frontmannen och sångaren Pierre Maier.

ElektroSkull: Hej Pierre! Nya albumet är äntligen på väg nu och den 20 juni smäller det. Albumet har ju varit i stort sett helt färdigställt under en längre tid, hur kommer det sig att det tagit sådan tid?

Pierre Maier: Vi har startat upp skivbolaget Katyusha och att få det har tagit en del tid iom att vi arbetar med IT på dagtid är en anledning. Sedan har vi skrivit betydligt fler låtar än vad som landade på plattan.  Detta är egentligen den tredje revideringen av skivan och det fina med detta är att Force majeure låter till 100% som vi hade tänkt oss att den skulle låta som. I och med att vi släpper skivan för eget maskineri så finns det ingen som helst extern påverkan på slutresultatet utöver mastringen.  Skulle tro att detta definierar independentmusik i sin renaste form.

ElektroSkull: Hur är känslan nu när skivan äntligen pressad och klar?

Pierre Maier: Det känns bra men nu är jobbet kvar,  kommer vara en intensiv period för att promota skivan med men jag kan tro att en hel del har väntat på den. Det är det som känns bäst är att vi till slut kan leverera den till alla som väntat och vi är mitt i skrivandet av nästa album, så det kommer inte dröja speciellt länge.

ElektroSkull: Vad är de närmaste planerna?

Pierre Maier: Förhoppningsvis sälja massa skivor och fortsätta spela live,  skivor i all ära men Trakktor skall upplevas live.  Sedan är det att revidera vilka synthar och pluggar vi skall köpa in för framtida album,  vi är ju båda IT-tekniker så vi har en väldigt teknisk approach till allt vi gör.

“Force Majeure” släpps den 20 juni via Katyusha Records.

Tracklist

 1. Pandoras Box
 2. Soothsayer
 3. Final Fusion
 4. Veil of Thorns
 5. Reaper
 6. The Surge
 7. Spitfire
 8. Extinction
 9. Dancing With the Devil
 10. Thirteenth Order
 11. Dancing With the Devil (Remix by Anamadim)
Share Button

Comments are closed.