Subscribe via: RSS

Tre olika gästspel på 047’s kommande album “Elva”

Posted on 17 May 2011

Tre olika gästspel på 047’s kommande album “Elva”

Svenska bitopopduon 047 är åter tillbaka med nytt material.

Singeln “Let You Go” med gästspel på sång av Tomas Halberstad släpptes tredje veckan i mars, den 30 maj kommer nästa singel – “Everything’s Fine” där Lisa Pedersen bidrar med sånginsatsen och i början av juni släpps sedan det nya albumet “Elva”. Förutom ytterligare ett gästspel (av Gustaf Spetz) innehåller nya fullängdaren sju instrumentala låtar.

047 bildades under 2001 av Niklas Ström, Peter Engström och Sebastian Rutgtersson. Efter att ha släppt ett par demos under 2000-talets början, bland annat “Wheel du fira jul med mig” (2001) och “Eller 047 som det blir på engelska” (2003), så fick bandet skivkontrakt via Killing Music där man också släppte debutalbumet “Robopop (Vi tar cdn dit vi kommer)” under 2006. Efter tre något tillbakadragna år mellan 2006 och 2009 återvänder man nu som en duo efter att Niklas Ström lämnat bandet.

“Elva” släpps den 10 juni via Killing Music

Tracklist

  1. Spekerod
  2. Don’t Stop
  3. Let You Go (feat. Tomas Halberstad
  4. General Error
  5. Everything’s Fine (feat. Lisa Pedersen)
  6. Trekker¨
  7. Keep It To Yourself (feat. Gustaf Spetz)
  8. Pirogs Of The Caribbean
  9. Kanpai!
  10. Goodbye, But Why
Share Button

Comments are closed.