Subscribe via: RSS

Lilla Sällskapet albumdebuterar

Posted on 06 May 2011

Lilla Sällskapet albumdebuterar

Lilla Sällskapet består av sångaren Erik Nordström och producenten Mats Norman. De kommer båda från Uppsala och gick i skolan tillsammans. Numera är de både stationerade i Bredäng i Stockholm. I december förra året släpptes singeln “Genova” och i höst släpps duons debutalbum.

Den andra singeln “Snart” kan nu avnjutas via bandets facebooksida eller via vår Spotify-spellista “P.O.P.” där Lilla Sällskapet delar plats med drygt 700 (!) andra artister som bidrar med varsin låt!

Lilla Sällskapet är helt ny pop på svenska. I musiken hörs tydliga spår av åttiotalets new wave och postpunk likväl som modern klubbmusik som baltimore club och dancehall.

Eller som duon själva utrycker det: “A-ha, Mauro Scocco och Liquid Liquid på ryggen av en jättelik fågel som dundrar ut över ett episkt Lejonkungen-landskap i en glödande solnedgång av laser”.

Se videon till “Genova” – nu i vår videokategori.

Share Button

One Response to “Lilla Sällskapet albumdebuterar”

  1. Lizette says:

    Hej!
    Ville bara tipsa om Lilla Sällskapets zombiemusikvideo till nya låten ”Morgonen efter” (http://youtu.be/PEK_fcpmJjk) då jag såg att du skrivit om, lyssnat på och gillat liknande musik innan i din blogg.
    Mvh,
    Lizette