Subscribe via: RSS

Welle:Erdball-medlemmar debuterar med Homo Futura

Posted on 06 April 2011

Welle:Erdball-medlemmar debuterar med Homo Futura

Idén till Homo Futura kom redan 2003 av Hannes Malecki (Mer känd som Honey i Welle:Erdball och ligger även bakom projektet Das Präparat), Frl. Plastique (Welle:Erdball samt egna projektet The Girl & The Robot) och F. Enstein. Under 2009 anslöt Kevin Gross som även är känd från Konsequentfilm, ES och Xrossive.

Projektet har sedan 2004 figurerat på ett antal samlingsskivor och spelat live i Skottland, Schweiz, Holland och Tyskland – bland annat under 2006 års Wave Gotik Treffen. Homo Futura förvandlar scenen till Dr. Frankenstein’s klassiska laboratorium och man arbetar mycket kring olika teaterteman. Albumet “Der Neue Mensch” är till stor del en samlingsskiva, då de flesta av låtarna spelats live länge och varit med på ett antal samlingsskivor.

“Der Neue Mensch” släpps den 23 maj via SPV/Synthetic Symphony.

Tracklist

 1. Die Welt von heute
 2. Klaustrophobie
 3. Nemesis
 4. Der neue Mensch
 5. Link-Rechts
 6. Unbewegt
 7. Wir schreien
 8. ICH-Komplex
 9. Die Mann-Maschine
 10. A.M.O.K.
 11. Komm in mein Labor
 12. Isidor
 13. Das Tourette-Syndrom
 14. Geile Tiere
Share Button

Comments are closed.