Subscribe via: RSS

Vision Talk presenterar nya albumet “Distances”

Posted on 21 April 2011

Vision Talk presenterar nya albumet “Distances”

Efter att ha varit på väg att upplösas under förra året så har svenska electropopparna i Vision Talk tagit nya tag och arbetat vidare med nytt material.

Den tidigare trion, bestående av frontmannen och sångaren Richard Flow tillsammans med Krister Petersson och Alecx Kincaid har kompletterats med körsångerskan/livetrummisen Karin Hallberg. Under förra året skrev man på för tyska Conzoom Records och efter ett antal smygpremiärer av de nya låtarna på olika håll så är man nu redo att presentera bandet tredje fullängdare “Distances”.

Albumet levereras utöver den ordinarie CD-utgåvan i en begränsad förstaupplaga med extra bonuslåtar, där samtliga inte är helt bekräftade än (inte heller omslaget till albumet). Man utlovar dock remixer signerade bland annat skivbolagskollegorna Parralox och svenska trion Daybehavior.

Vid förbeställning av albumet i den begränsade utgåvan så bjuder skivbolaget även på två spår från bandets kommande singelsläpp “Unlike” som släpps den 29 april.

“Distances” släpps den 27 maj via Conzoom Records.

Tracklist

 1. Intro
 2. The Zone Of Silence
 3. Unlike
 4. Safe And Sound
 5. Promises
 6. The Machine
 7. Infrared Love
 8. The Loner
 9. Mj-12
 10. By My Side
 11. World In Motion
 12. Unlike (Daybehavior Remix)*
 13. tbc (Parralox Remix)*
 14. Promises (Extended Version)*
 15. tbc*

* Endbart på den begränsade specialutgåvan.

Exclusive bonustracks (only on limited edition):

Share Button

One Response to “Vision Talk presenterar nya albumet “Distances””

 1. Stormbringer says:

  Jag har följt bandet med väldigt stort intresse ända sedan jag upptäckte dom. Deras två tidigare skivor sammanfattar åttiotalets Synth-pop/Italo-våg på ett sätt att man önskar för deras skull att dom levt just då för om “Mina Tankar” släppts 1981 eller i alla fall innan 1985 så hade ALLA i Sverige sjungit med nu när dom snart skall spela på S.G.A-festivalen som det mest önskade bandet. Kristers pop-snickeri krossar Martin Timell så nu är det bara att ladda inför sommarens spelningar.