Subscribe via: RSS

Soundsequence – “Climbing The Mountain (1997-2007)”

Posted on 30 April 2011

Soundsequence – “Climbing The Mountain (1997-2007)”

Format: Download
Skivbolag: Progress Productions
Releasedatum: 27 april 2011

Genre: Synthpop, Electronic

6/10

Starkt låtmaterial håller betyget uppe

Martin Rudefelt är numera mest känd som hjärnan bakom Cryo men före tiden med Cryo arbetade han med projektet Soundsequence. Nu har ett antal gamla demos från tiden mellan 1997 och 2007 putsats upp och släppts för digital nedladdning via albumet “Climbing The Mountain (1997-2007)”.

Utrustningen som används på de äldre spåren låter uppenbart rätt gammalmodig. Den inledande halvan av albumet, samt avslutande covern på Depeche Mode’s “In Your Room”, innehåller spår daterade nittiotal och det framgår tydligt för den insatta. Även struktur och låtbyggnad andas mycket av det samma och Martins tidiga influenser är väldigt tydliga. Melodierna, atmosfären och låtskrivandet det däremot inget fel på, tvärtom! Ett stort antal av låtarna bygger upp härlig stämning och en del sätter sig verkligen snabbt. Martins sånginsats varierar lite i kvalitet plattan igenom men är överlag mycket bra.

Under den andra halvan tar rytmerna och den lite skitigare ljudbilden vid och vi bjuds på en föraning av nåt som sakta men säkert närmar sig vad Martin idag gör med sitt Cryo.

Några personliga favoriter är blipbloppiga, svävande “In Control” (1999) byggd på en rapp trumprogrammering och ett vackert arrangemang av stråkar. Den andra halvan med spår från 2000-talet kan i de flesta fall beskrivas som något “poppiga” tidiga Cryo-demos. Höjdpunkterna är “Grim Reaper”, “You” och “Undo” där de två sista faktiskt för tankarna till några av spåren på Cryo’s senaste album “Hidden Aggression”. Covern då? Nja, arrangemanget är väldigt likt originalet, Martin brister en del i sitt uttal och sången generellt är ingen höjdare, men då bör man ju ha i åtanke att låten spelades in 1997.

// Jens Atterstrand, ElektroSkull – Synthportalen

Tracklist

 1. Confusion (1998)
 2. No Purpose (1999)
 3. In Control (1999)
 4. You’re Not Alone (1999)
 5. Wih Open Arms (2000)
 6. Release Me (2001)
 7. Grim Reaper (2002)
 8. Change Yourself (2003)
 9. You (2007)
 10. Undo (2007)
 11. In Your Room (1997)
Share Button

One Response to “Soundsequence – “Climbing The Mountain (1997-2007)””


Trackbacks/Pingbacks

 1. […] Den senaste tiden har Martin spenderat med att dels göra flertalet livespelningar och dessutom släppa gammalt material med […]