Subscribe via: RSS

Sleepwalk återvänder efter fem år

Posted on 11 April 2011

Sleepwalk återvänder efter fem år

Bruno Ruch och Oliver Spring avslutade sitt musikaliska samarbete under 2005 strax efter att man släppte albumet “Rapid Eye Movement” (2004). Efter detta var Bruno Ruch ensam kvar i Sleepwalk. Bandet återbildades dock under 2009 som en trio tillsammans med Andreas Lehmann och Roland Ruch varpå det första livstecknet var gratis-EP’n “Revenge Of The Lost” som släpptes under 2009.

Sleepwalk bildades redan 1993 och efter att på egen hand ha släppt ett par demokassetter, så gavs man under 1994 ett kontrakt med Schweiziska Rising Records där man släppte EP’n “Immortal Disease” under 1994. Årets efter kom också debutalbumet “Door To Insomnia” som släpptes på tyska Celtic Circle Productions’ dotterlabel Khazad-Dûm, ett album som sedan följts upp under slutet av nittiotalet och under 2000-talet med ytterligare fyra album, alla via Scanner. Bandet har spelat live både i Europa och USA och efter en lång paus är man nu alltså tillbaka.

Nytt material är på gång och på allmän begäran släpper man under tiden nyss nämda EP’n från 2009 i en en ny version på CD. Den uppdaterade versionen innehåller två nyskrivna låtar och fyra bonusremixer från Painbastard, Stereomotion, Supreme Court och Reizstrom.

“Revenge Of The Lost” släpps den 19 april via Scanner.

Tracklist

  1. Hunt
  2. Blindness
  3. Man Machine
  4. Life As A Gift
  5. Dig Your Grave
  6. Control
  7. Dig Your Grave (Encounter Remix By Painbastard)
  8. Dig your grave (Still Alive Remix by Reizstrom)
  9. Control (Stereomotion Remix)
  10. Dig Your Grave (Remix By Supreme Court)
Share Button

Comments are closed.