Subscribe via: RSS

Paul Kendall (Recoil) mixar Haujobb-singel – nytt album under 2011!

Posted on 25 April 2011

Paul Kendall (Recoil) mixar Haujobb-singel – nytt album under 2011!

Mångfacetterade Daniel Myer bildade sitt Haujobb, tillsammans med Dejan Samardzic, redan 1993. Men efter ett antal album, EP’s, remixalbum och samlingsskivor har det nu varit tyst sedan mitten av 2000-talet. Daniel Myer har varit fullt upptagen med andra projekt – och listan är lång! Via inblandning i bland annat Architect, Destroid och Cleener så landade ljudkonstnären nyligen även som ny medlem i svenska Covenant inför senaste albumet “Modern Ruin”.

Men nu har Daniel och Dejan åter slagit sina påsar ihop och nytt material med Haujobb är äntligen på väg! Senare i år släpps nya fullängdaren “New World March” och tidigt i sommar släpps aptitretaren, singeln “Dead Market”. Låten har mixats av Paul Kendall, Alan Wilder‘s (Depeche Mode) högra hand i Recoil. Daniel Myer var support till Recoil med sitt Architect vid ett antal datum förra året, varpå man blev vänner.

Singeln innehåller, förutom titelspåret i originalutförande fem remixer med bidrag av bland annat Absolute Body Control, The Horrorist och ExEs. Utöver dessa inkluderas en förlängd version av spåret, samt den exklusiva b-sidan “Letting The Demons Sleep (Nightmare)”.

“Dead Market” släpps den 12 juni via Metropolis Records. (Bolagets europeiska partner Dependent står sannolikt för den europeiska utgåvan, inget är i skrivande stund dock helt klart.)

Tracklist

  1. Dead Market
  2. Dead Market (Extended Remix)
  3. Dead Market (The Horrorist-Remix)
  4. Dead Market (ExEs-Remix)
  5. Letting The Demons Sleep (Nightmare)
  6. Dead Market (Nomenklatür-Remix)
  7. Dead Market (Absolute Body Control-Remix)
  8. Dead Market (Engineer´s Dub)
Share Button

2 Responses to “Paul Kendall (Recoil) mixar Haujobb-singel – nytt album under 2011!”


Trackbacks/Pingbacks

  1. […] musikvideon till Haujobb’s “Dead Market”, första singelsläppet från kommande albumet “New World March”. […]

  2. […] som vi rapporterat tidigare så är tyska Haujobb som bestående av Daniel Myer och Dejan Samardzic nu tillbaka med det första […]