Subscribe via: RSS

Monody debuterar med “Of Iron And Clay” – Provlyssna!

Posted on 13 April 2011

Monody debuterar med “Of Iron And Clay” – Provlyssna!

Portland-baserade electropopparna Monody har varit aktiva på USA’s elektroniska musikscen ett bra tag nu. Man har framförallt gjort sig kända via en väldigt snygg och proffsig livepresentation som snabbt har snabbt vunnit stora delar av den kräsna amerikanska publikens hjärtan. Man har till och med skapat en egen iphone-applikation via vilken man låter publiken interagera med sitt uppträdande på olika sätt!

Monody bildades i Portland, Oregon under 2006 och består av sångaren och frontmannen Geoff Tripoli, som backas upp av Daniel Edgar samt trummisen Mr. B . Efter att ha givits kontrakt med tyske Oliver Wand (känd från bland annat Obscenity Trial) och hans skivbolag Remote Music, så är nu debutalbumet nu på väg efter ett antal månaders arbete. “Of Iron And Clay” levereras på CD samt för digital nedladdning, där den senare även innehåller två stycken bonusremixer signerade Assemblage 23 och Entium.

“Of Iron And Clay” släpps den 29 april via Remote Music. (provlyssna 2 min per låt nedan!)

Monody – Of Iron And Clay by remotemusic

Share Button

Comments are closed.