Subscribe via: RSS

Megahype signar Stum

Posted on 09 April 2011

Megahype signar Stum

Electropopbandet Stum bildades 1999 av David Engdahl och Daniel Sidevärn, som i den bistra vardagen i Östersund började skriva musik ihop i rent terapisyfte. Bandets tidiga demos plockades tidigt upp av collegeradion i USA och en amerikansk fanbase började växa bland studenterna.

Duon komponerade från början hård EBM under namnet Industrijugend, men efter att man skrivit en ballad förändrades snabbt den musikaliska inriktningen.

Första singeln, från debut-EPn “Extra Play” är en electropopversion av Kings of Leon’s grammynominerade listetta “Sex on Fire”, vars första video censurerades av YouTube på grund av stötande sexuellt innehåll.

Skivomslag pryds av modeller från det tyska underklädesmärket Fräulein Erhardt, vars latexkollektioner har synts i bland annat Playboy och Penthouse. Bandet själva själva säger sig dock föredra bomull.

“Extra Play” släpps den 27 april via Megahype.

Tracklist

  1. Sex On Fire
  2. Start A Fight
  3. Dead Inside
  4. Panic
  5. A Sight Too Deep
Share Button

One Response to “Megahype signar Stum”


Trackbacks/Pingbacks

  1. […] – “Sex On Fire” från kommande debut-EP’n “Extra Play”. […]