Subscribe via: RSS

Andy Bell (Erasure) släpper gammalt material med Dinger

Posted on 07 April 2011

Andy Bell (Erasure) släpper gammalt material med Dinger

Innan Andy Bell inledde sin karriär som sångare i brittiska duon Erasure tillsammans med Vince Clarke (känd även från Depeche Mode och Yazoo) under slutet av 1985 så hade han några aktiva år med projektet Dinger.

Nu släpps delar av materialet (som tidigare bara varit tillgängligt på vinyl) på nytt för välgörande ändamål. Singeln “I Love To Love”, från 5-spårs EP’n “Sunsets Pink”, som kom under mars månade släpptes nyligen till förmån för de drabbade av jordbävningen i Japan. Låten skrevs av Andy Bell med hans första musikpartner Pierre Cope under 1984 och släpptes som b-sida på singeln “Air of Mystery” från 1985.

“Sunset Pink” EP’n innehåller demos från tidigt 80-tal. “Air Of Mystery” och “I Love To Love” släpptes under 1985 på en begränsad vinyl. Spåren har nu remastrats digitalt av Pierre Cope från de ursprungliga “Reel to reel”-banden tillsammans med franske ljudteknikern Dominique Brethes som arbetade tätt tillsammans med Andy Bell och Pierre Cope‘s Dinger under åttiotalet. Låtarna är släppta via Cope’s egna skivbolag Le Moulin Blanc Records.

Lyssna på låten “I Love To Love” nedan, eller i vår videokategori.

“Sunset Pink EP” är ute sedan 11 mars via Le Moulin Blanc Records.

Tracklist

  1. Kettle Of Fish
  2. Dance
  3. Air Of Mystery
  4. I Love To Love
  5. The China Song

Share Button

Comments are closed.