Subscribe via: RSS

Skinny Puppy’s frontman släpper nytt med soloprojekt

Posted on 15 March 2011

Skinny Puppy’s frontman släpper nytt med soloprojekt

Efter en lång karriär som Skinny Puppy-frontman och sångare är nu Nivek Ogre (aka Kevin Ogilvie) åter aktuell med nytt material med sitt soloprojekt Ohgr, tillsammans med bundsförvanten och tillika producenten Mark Walk. Duon har med Ohgr tillsammans skapat innovativ och ständigt utvecklad musik. Duon har tidigare släppt tre studioalbum under monikern: “Welt” (2001), “SunnyPsyOp” (2003) och “Devils In My Details” som kom för tre år sedan (2008).

Nu följer man upp med nya albumet “Undeveloped” där radarparet åter skapar industriell innovation tillsammans. Skinny Puppy-frontmannen har den sista tiden hämtat stor inspiration genom inblandning i diverse projekt, senast som skådespelare via sin roll som Pavi Largo i rockoperan “Repo! The Generic Opera” liksom Haper Alexander och Tim Sullivan‘s nya skräckkomedi “2001 Maniacs: Field Of Screams”.

Albumet är i mångt och mycket en summering av en redan starkt illustrativ musikkarriär. Det är också en destruktiv utgutning av konstnärlig skönhet från en halvgalning som vet precis vad han sysslar med.

“Undeveloped” släpps den 23 maj via SPV / Synthetic Symphony.

Tracklist

 1. 101
 2. Crash
 3. Pissage
 4. Comedown
 5. Typer
 6. ScrewMe
 7. Bellew
 8. Hollow
 9. TraGek
 10. Animist
 11. Nitwitz
Share Button

Comments are closed.