Subscribe via: RSS

Plasmodivm – “The Post-Modern Prometheus”

Posted on 28 March 2011

Plasmodivm – “The Post-Modern Prometheus”

Format: CD / Digital Download
Skivbolag: Caustic Records
Releasedatum: Ute nu!

Genre: Harsh-EBM, Dark Electro

5/10

Når inte riktigt ända fram den här gången heller

Sandro Veras startade detta spanska EBM projekt 1999 och debuterade med ”Paradise Under Fire” under 2008. Nu följer han upp med nya albumet ”The Post-Modern Prometheus”. Jag hade sett fram emot att få lyssna på de nya kreationerna då jag tyckte att förra skivan var lovande, men inte nådde riktigt fram.

Tyvärr så tycker jag inte Sandro når ända fram med sitt Plasmodivm nu heller. Mitt intryck av den nya fullängdaren är att den är välkonstruerad, väl producerad och tyvärr väl tam. Man kan klart ana influenser från Hocico, Assemblage 23 och SITD. Albumet  i sig växer till att bli en trevlig utflykt i ett ljudlandskap man klart känner igen, men det är inte en dramatisk, revolutionerande och spännande utflykt. Snarare en picnic på välkänt territorium ungefär som att gå till kvarterskrogen; kanske inte alltid det bästa men man vet i allafall vad man får.

Det kanske även är dess största brist. Det är inget nytt. Det är en trevlig skiva. Lagom melodisk, lagom arg, lagom med allt utan något sticker ut någonstans. Spår som ”Dead Inside” och ”Post-Modern/Post-Human” är undantagen och hade skivan i sin helhet haft samma nivå så hade upplevelsen varit väldigt trevlig och i min mening speglat bättre vad jag tror Sandro Veras faktiskt är kababel till. Jag ville ha mer. Jag ville ha mer mörk EBM och mer dystopi. Jag ville bli omfamnad av en hård, mörk och dunkande skiva. Det blev jag inte.

Detta betyder inte att den är dålig på något sätt, den är bara inte mer än.. Lagom.

// David Lysholm, ElektroSkull – Synthportalen

Tracklist

 1. I Have Killed A Man  5:37
 2. Instinto Homicida  5:53
 3. Voices  4:20
 4. Dead Inside  4:38
 5. Vía Negativa  5:35
 6. Unbreakable Will  5:17
 7. Post-Modern/Post-Human  6:06
 8. The Beginning Of My End  4:45
 9. The Fear Of Being Alive  3:00
 10. High-Speed Collision  5:59
 11. Smashing White Pills  4:27
 12. A New Beginning  5:46
 13. Lost Dreams  4:43
 14. Réquiem (Missa Pro Defunctis)  7:18
Share Button

Comments are closed.