Subscribe via: RSS

Mr Jones Machine – “De månbleka tingen / Elektricitet”

Posted on 09 March 2011

Mr Jones Machine – “De månbleka tingen / Elektricitet”

Format: 7″ Vinyl **
Skivbolag: Progress Productions
Releasedatum: 16 mars (Redan den 11 mars på Club Target’s releaseparty i Göteborg med bandet live på scen!)

Genre: Pop, Synthpop

9/10

Allt är förlåtet efter första refrängen

Mr Jones Machine – den svenska trion som debuterade med den rappa electropoppärlan “New Wave” under 2005 har sedan dess styrt om kosan mot något som enligt många nog uppfattas som mörkare vatten. Redan på den svenskspråkiga uppföljaren “Återvändsgränd” från 2007 kunde man ana en annorlunda ton och känslan består även med det nya materialet.

En försmak på det kommande albumet “Monokrom” ges här via singelsläppet “De månbleka tingen” där sångaren Jarmos dova stämma får sällskap av Susie Päivirintas fagra dito i något som resulterat i bandets första duett.

Inledningen kan uppfattas något trög och avskalad, men så fort den första refrängen brister ut så är allt förlåtet och Mr Jones Machine levererar en fantastisk poppärla! Väl sammansatta rader av lyrik möter melodier som verkligen gnager sig in i kropp och själ. Jarmos och Susies röster fungerar perfekt tillsammans och ger låten den harmoni som behövs. Något som annars hade varit omöjligt att uppnå.

Bandet verkar också ha funnit sig tillrätta med låtskrivande på svenska, något som man verkade vara på god väg att göra redan på förra albumet “Återvändsgränd” – och varför lägga ner ett vinnande koncept? Det passar ju som handen i handsken. B-Sidan “Elektricitet” är en något gladare, blipbloppig sak som kompletterar titelspåret alldeles utmärkt.

Ge oss “Monokrom”. Nu!

// Jens Atterstrand, ElektroSkull – Synthportalen

Tracklist

  • A1: De månbleka tingen (feat. Susie)
  • B1: Elektricitet

** Singeln släpps endast på en begränsad 7″ vinyl med den exklusiva b-sidan “Elektricitet”, men titelspåret släpps den 16 mars som en digital EP innehållande en handfull remixer! Håll utkik!

Share Button

Comments are closed.