Subscribe via: RSS

Mirrors – “Lights And Offerings”

Posted on 21 March 2011

Mirrors – “Lights And Offerings”

Format: CD / Digital Download
Skivbolag: Skint Entertainment
Releasedatum: Ute nu!

Genre: Electropop, Synthpop

6/10

Med kostym, med svårmod, utan ansiktsbehåring

Jag tillhör dem som blev besviken när Hurts inte infriade förväntningarna. Efter ett par lovande singlar och stilsäkra videor kom ett album som helt enkelt inte höll. Mirrors är ett bättre alternativ i en liknande anda. Uppskattar du Hurts, Editors och Simple Minds, tycker du nog att Mirrors är en trevlig bekantskap. Nu albumdebuterar orkestern efter en rad singlar och EP:n ”Broken by Silence”.

”Ways to and End” låter tidiga Simple Minds i höjd med ”Theme for Great Cities”. ”Write Through the Night” påminner om sena Alphaville i deras bättre symfonirockstunder. James News sång hamnar någonstans mitt emellan Robert Smith och Roland Orzabal från Tears for Fears.

Ja, ni fattar. Det är svulstigt, det är storslaget, och jag ser framför mig hur Mirrors står på stranden i sin hemstad Brighton, off-season, med duggregnet piskande i ansiktena där de svårmodigt blickar ut över den nedbrunna västra piren och de grå vågorna, och funderar på om det inte vore en fantastisk idé att avsluta sitt debutalbum med ett tio och en halv minuter långt epos.

För oss som anser att populärmusik bör framföras i kostym, med smal svart slips, med ett minimum av gitarrer, och utan ansiktsbehåring.

// Erik Uppenberg, ElektroSkull – Synthportalen

Tracklist

 1. Fear Of Drowning  6:23
 2. Look At Me  3:44
 3. Into The Heart  3:57
 4. Write Through The Night  4:57
 5. Ways To An End  4:51
 6. Hide And Seek  3:53
 7. Somewhere Strange  5:44
 8. Something On Your Mind  3:02
 9. Searching The Wilderness  3:30
 10. Secrets  10:31
Share Button

2 Responses to “Mirrors – “Lights And Offerings””


Trackbacks/Pingbacks

 1. […] Brightonbaserade electropopkvartetten Mirrors som under våren debuterade med albumet “Lights And Offerings” blev i dagarna klara för årets Arvikafestival. Missa inte vår recension av albumet här. […]

 2. […] flera EP’s och singelsläpp under 2009 och 2010, som sedan följdes upp med debutalbumet “Lights and Offerings” tidigt i våras, så är nu brittiska Mirrors tillbaka med de två första smakprovet från den […]