Subscribe via: RSS

Emmon – “Distance”

Posted on 30 March 2011

Emmon – “Distance”

Format: Digital
Skivbolag: Wonderland Records
Releasedatum: Ute nu!

Genre: Electropop

4/10

Första gången är helt enkelt roligare

Emmons styrka är hennes känsla för bärande melodier. Det gör henne bättre än de konkurrenter som försöker dölja sin brist på låtar bakom slumpmässigt blippbloppande. (här syftar jag t.ex på 85 procent av alla chiptuneband). Det har också gjort hennes solomaterial starkare än den ibland något valhänta snällindiepop som hon och Annika Mellin framfört med orkestern Paris.

Men i denna försmak från det kommande albumet ”Nomme” låter det lite som om hon fastnat i sin egen formel – ”Distance” är inte dålig, men det känns som om jag hört samma Emmon-låt förut – och det var helt enkelt roligare första gången. Av de bägge spåren föredrar jag remixen, Mr Monells hårda och effektiva electrotolkning för dansgolvet. Där melodier, som vi alla vet, är av underordnad betydelse.

// Erik Uppenberg, ElektroSkull – Synthportalen

Tracklist

  1. Distance (Radio edit)  4:02
  2. Distance (Mr Monell’s Remix)  5:59
Share Button

Comments are closed.