Subscribe via: RSS

And One – “Tanzomat”

Posted on 28 March 2011

And One – “Tanzomat”

Format: CD / Digital Download
Skivbolag: Out Of Line
Releasedatum: Ute nu!

Genre: Bodypop, Synthpop

4/10

Få höjdpunkter på “ännu en Bodypop”

Firma Ruiz/Naghavi behöver akut finna ny inspiration till sitt låtskrivande!! Kanske är uppbrottet med tyska skivbolaget Out Of Line just det som behövs för att fylla på maskineriet med nytt krut för framtiden? Den som lever får se.

And One låter trött. Faktum är att man låter tröttare än på mycket länge. Senaste fullängdaren “Bodypop” från 2006 var en även den en ganska sömnig, ojämn resa med få höjdpunkter. Steve Naghavi har skrivit “samma låt” ett par gånger för mycket vid det här laget och väldigt lite på det nya albumet “Tanzomat” kan rimligtvis locka varken nya eller gamla delar av fanskaran.

Sin vana trogen så blandar And One sin ganska originella bodypop med minimal melodiös body och klassiska synthpoptoner. Ljudbilden är gammal, sömnig, sliten och sättet man återanvänder samma synthljud på om och om igen hade möjligtvis fungerat tillsammans med ett starkare material. Hela albumet presenteras på engelska och de tyskspråkiga spåren, som tidigare varit And One‘s styrka, saknar jag också.

Kompositionerna albumet igenom är mer av berg och dalbana än man någonsin presterat tidigare och det är glest mellan höjdpunkterna, även om dessa inte saknas helt och hållet. Rappa och snärtiga “Dancing In The Factory” (som har svenskt inslag via Emmons körsång), vars intro är en ironisk men charmig ripoff på Depeche Mode‘s “Just Can’t Get Enough”, är riktigt bra. Denna tillsammans med blip-bloppiga och ganska minimala “Sex Drive” samt “Seven” är precis tillräckligt för att lyfta plattan från en totalsågning.

// Jens Atterstrand, ElektroSkull – Synthportalen

Tracklist

 1. Save The Hate  3:44
 2. Shining Star  3:39
 3. Only Your Dreams  3:20
 4. Dancing In The Factory  3:14
 5. Angel Eyes  3:14
 6. Seven  3:22
 7. The Aim Is Your Head  3:51
 8. Electrocution  4:10
 9. Sex Drive  3:38
 10. Playing Dead  6:29
 11. No Song For You  4:06
 12. And I Love  3:24
Share Button

One Response to “And One – “Tanzomat””


Trackbacks/Pingbacks

 1. […] följer upp förra årets på vissa håll rätt hårt kritiserade album “Tanzomat”. Vid sin sida har frontmannen ännu en gång de tidigare medlemmarna Joke Jay och Rick […]