Subscribe via: RSS

Studio-X – “Neo-Futurism”

Posted on 04 February 2011

Studio-X – “Neo-Futurism”

Format: CD / 2CD / Digital
Skivbolag: Alfa Matrix / Deatwatch Asia
Releasedatum: Ute nu!

6/10

En fartblind dansgolvsstorm

Belgiska Alfa Matrix har tagit den australienska duon Studio-X under sina vingar och gett ut deras debutplatta “Neo-Futurism”, en platta där man blandar harsh, trance, electro och house. Hårda rytmer pulserar plattan igenom och allt fokus ligger på tuggummitechno för dansgolvet och untz untz. Man lyckas hyfsat med sin målsättning där flera låtar håller hög klass, framför allt “Poison Ivy” som står ut mest av alla och verkligen sätter ribban för vad man vill ha. Tyvärr tar sig inte australiensarna sig lika högt upp på så många andra spår och mycket av resultatet stannar vid godkänt.

En hel del av ljudbilden på plattan är rätt noisy, som att man har lagt in ljud bara för att lägga in ljud. Man borde ha använt sig av tumregeln “less is more” för att ha skapat ett renare, tyngre och mindre gräddigt sound. De spåren man har hållit sig på banan och kunnat vara nöjd utan att plottra till det för mycket står ut över mängden, förutom redan nämnda “Poison Ivy”, så förtjänar “Who Said That” och “You’ll Never Get This” uppmärksamhet, trots den rätt töntiga samplingen av Borat. Övriga spår är inte alls dåliga, men de flyter iväg alldeles för lätt. Man skulle ha behövt sy med zick-zacksöm och inte bara plöjt rakt igenom låtarna med bambambam-bas och untzuntzuntz-synth för att sätta en mer stabil profil på sitt material.

När den elektroniska stormen har lagt sig och “Neo-Futurism” är slutspelad kommer du ha tre saker på hjärnan:

1. “Poison Ivy” kommer vara mäktig på lördag.”
2. “Vilken låt var vilken annars?”
3. “Ah-hah-ah-a-lá – you will never get this!!”

// Joakim Holfve, Elektroskull – Synthportalen

Tracklist *

 1. You’ll Never Get This
 2. Break Free
 3. Decapitated
 4. Poison Ivy
 5. Who Said That
 6. Antichrist
 7. Search & Destroy
 8. Speed
 9. Kokoda
 10. The Drill
 11. Party
 12. Poison Ivy (DJ-X Lab-4 Remix)
 13. The Drill (Proteus ‘Fire Walk With Me’ Remix)

* Alfa Matrix levererar albumet enbart i dubbel-CD utgåva, där andra skivan innehåller Studio-X‘ remixer av andra artister, bland annat Nitzer Ebb, Leaether Strip, Psy’Aviah och Freakangel. Recensionen avser Studio-X‘ egna album i sig. Deathwatch Asia har för sina regioner, utöver den ordinarie enkel-CD’n, en egen dubbel-CD utgåva innehållande remixer av ytterligare en handfull akter.

Share Button

Comments are closed.