Subscribe via: RSS

Pyrroline – “Behind The Horizon”

Posted on 23 February 2011

Pyrroline – “Behind The Horizon”

Format: CD / Digital Download
Skivbolag: Eget
Releasedatum: Ute nu!

Genre: Electro, Industrial

6/10

Som en skön minnesförlust

Tyskarna från Stuttgart, Arnte och Schmoun, startade för drygt sex år sedan det något ögonbrynshöjande bandet Nordslacht som fick en del kritik för just sitt namn. Deras första skiva, “Silence, Beauty and Cruelty” fick rätt okej kritik dock och nu när nummer två finns ute har de passat på att byta namn till Pyrroline. Det är med andra ord inga rookies som försöker sig på den rätt komplicerade uppgiften att utveckla ett sound hämtat från Front Line Assembly och Skinny Puppy. Faktiskt så har man lyckats. Typ.

Stämningen på “Behind the Horizon” är precis där den bör vara. Mörka toner, viskningar, softat ljud bidrar till att man får känsla av ett liv som rinner en förbi. Det är en smula deprimerande på ett positivt sätt, hela skivan är tung och ingenting som riktigt passar sig för en förfest men Pyrroline har hittat alldeles rätt i sitt eget slag. Att de själva har utlovat tunga dansgolvbeats känns mest som ett säljtrick eller bara dålig självinsikt för här hittar jag inget av den typen. Vad du däremot hittar på albumet är musik som passar sig för att ligga på golvet och njuta till, åka tåg till, hålla någon i handen till, gå på promenad till, äta middag till, bakissnooza till, efterfesta till eller sitta på gräsmattan en sommareftermiddag och dricka öl till.

Vad som är problemet ligger i Pyrrolines storhet. Man har skapat en skiva som funkar till så många saker att den inte riktigt kan sätta sig fast. Det blir lite tomt till sist, jag kan inte minnas vad det är jag har hört – bara att det har låtit bra. Spåren “Emp Fallout”, “Drown” och “When Angels Pass Away” är de få låtar som jag kan börja nynna på trettio minuter efter att jag har lyssnat genom hela “Behind the Horizon”. Resten känns lika svårt att minnas som en redig champagnefylla.

Där “Behind the Horizon” har sin storhet ligger även dess svaghet. Arnte och Schmoun har med sitt Pyrroline skapat något spännande fylld med fantastiska synthar men musiken kan vara lika svårgreppbart som något du febrilt försöker komma ihåg men inte kan.

// Joakim Holfve, ElektroSkull – Synthportalen

Tracklist

 1. Emp Fallout  5:19
 2. When Machines Get Souls  4:17
 3. My Dreams  5:01
 4. Cybernetic Civilization  5:15
 5. 1984  4:31
 6. Prophecy  4:56
 7. When Angels Pass Away  4:59
 8. The Collective (Reassimilated)  5:18
 9. Afghanistan  5:15
 10. Tears Behind Freedom  5:41
 11. Drown  3:24
 12. Cureless  6:56
 13. Doomsday Clock  4:19
 14. Cybernetic Civilization (Molecular Acoustic, MC1R Remix)  4:38
 15. Home Minbar  4:25
 16. Decision  5:18
 17. Eternal  6:05
 18. Nihilism  4:20
 19. Dread  6:12
 20. Reflexion  4:38
Share Button

4 Responses to “Pyrroline – “Behind The Horizon””

 1. Martin says:

  Fast överlägset mycket bättre är ju såklart deras sidoprojekt UGH..! där de levererar oldschool ebm med texter rörande de viktiga ämnena “bananer”, “bananskal” och “body”.

  http://www.myspace.com/ughbanana

  Det är istället låtar som passar ypperligt på alla tillställningar där alkoholen flödar!

 2. Thanks for the ideas you have shared here. Something important I would like to mention is that pc memory demands generally rise along with other advances in the know-how. For instance, if new generations of processor chips are brought to the market, there is usually a related increase in the dimensions calls for of all computer system memory and also hard drive space. This is because the application operated by simply these cpus will inevitably boost in power to leverage the new technologies.

 3. Things i have seen in terms of laptop memory is the fact that there are features such as SDRAM, DDR or anything else, that must match up the technical specs of the motherboard. If the computer’s motherboard is fairly current and there are no operating-system issues, modernizing the ram literally normally takes under a couple of hours. It’s among the list of easiest computer system upgrade types of procedures one can consider. Thanks for revealing your ideas.

 4. Thanks for your concepts. One thing I’ve noticed is always that banks and financial institutions know the dimensions and spending behavior of consumers as well as understand that many people max out and about their real credit cards around the breaks. They sensibly take advantage of this specific fact and then start flooding ones inbox as well as snail-mail box using hundreds of 0 APR card offers shortly after the holiday season ends. Knowing that when you are like 98% in the American public, you’ll get at the possible opportunity to consolidate credit card debt and shift balances to 0 apr interest rates credit cards.