Subscribe via: RSS

Mr Jones Machines nya album äntligen på väg (uppdaterad med tracklist)

Posted on 08 February 2011

Mr Jones Machines nya album äntligen på väg (uppdaterad med tracklist)

Det har tisslats och tasslats ett bra tag i synthsverige och nu är det äntligen officiellt: Svenska synthpoptrion Mr Jones Machine är inom kort redo att presentera bandets tredje fullängdare “Monokrom”.

Men innan det är dags för fullängdaren passar man på att reta publiken ytterligare genom att släppa singeln “De Månbleka Tingen” som släpps (enbart!) på en begränsad 7″ vinyl ett par veckor innan. I samma veva lanseras en videon till låten, som är bandets första duett. Jarmo Ollila har fått sällskap av ingen mindre än 80-tals ikonen Susie Päivirinta (känd från duon Lili & Susie). Singeln innehåller också den exklusiva b-sidan “Elektricitet”.

Ett videoklipp från inspelningen finns nu i vår videokategori.

Trion som består av Jouni Ollila, Jarmo Ollila och Magnus Lindström har arbetat nästan fyra år med den – ännu en gång – helt svenskspråkiga plattan som visar upp en mognare och starkare sida än någonsin. Att beskriva albumet som ren synthpop vore fel även om det ju är i synthpopen man har sin själ – “Monokrom” är så mycket mer än så.

Mr Jones Machine debuterade 2005 med den engelskspråkiga “New Wave” och följde upp denna två år senare med “Återvändsgränd”, där man valde att helt och hållet skriva på svenska.

“Monokrom” släpps via Progress Productions den 30 mars och singeln “De Månbleka Tingen” släpps officiellt den 16 mars. Mr Jones Machin kommer dock hålla releaseparty på Club Target i Göteborg redan den 11 mars, där man kommer spela live och ge bort ett exemplar av singeln till alla betalande besökare under kvällen!

Tracklist “Monokrom”

 1. De Månbleka Tingen (Feat. Susie)
 2. Naken
 3. Det Kalla Kriget
 4. Mannen I Svart
 5. Ny Stad
 6. Vit Citroën
 7. Vitt Brus
 8. Optimister & Pessimister
 9. Rännstensparad
 10. Gardin Av Järn
Share Button

2 Responses to “Mr Jones Machines nya album äntligen på väg (uppdaterad med tracklist)”

 1. Hera says:

  Jipiii!


Trackbacks/Pingbacks

 1. […] mera om skivsläppet på Elektroskulls eminenta […]