Subscribe via: RSS

Liverapport: Mars TV 20110202, Stockholm

Posted on 04 February 2011

Artist: Mars TV
Datum: Onsdag 2 februari 2011
Scen: Underbara Bar, Stockholm

Foto: Jens Atterstrand

OBS! Missa inte fotoalbumet under rapporten!

Synthpopsduon Mars TV, bestående av Mathias Jönsson och Jimmy Waljenäs, stod denna kväll på scen på Underbara Bar på Södermalm i Stockholm.

En mitt-i-veckan spelning som tyvärr inte drog så mycket folk, vilket är trist då bandet verkligen levererar live. Ljudmässigt låter det  väldigt bra och till skillnad mot många andra elektroniska band så sjunger man inte heller enbart ovanpå ett backtrack. Mathias Jönsson är en lysande keyboardist som på ett mycket fingerfärdigt sätt presterar snabba melodislingor i samtliga låtar. Detta gör scenshowen väldigt levande och kul att titta på.

Sånginsatsen är över hela settet med beröm godkänd, trots några mindre missar. Vissa av låtarna är rätt svåra att framföra live, som till exempel singelsläppet “Reminisce”, vilket Jimmy också påpekade. Duon levererade även en riktigt trevlig cover på Men Without Hats klassiker “Where do the boys go?”.

Mars TV har ju spelat live en hel del de sista åren och på den ständiga frågan om kommande album så gavs svaret att man ser över möjligheterna. Materialet finns ju där och duon erkänner också att man fått något av en blodad tand igen med senaste tidens livespelningar.

Har ni vägarna förbi Göteborg nu på lördag så tycker jag definitivt att ni skall ta er till Sticky Fingers där Mars TV spelar tillsammans med skivbolagskollegorna Universal Poplab och I’m A Lion.

http://www.facebook.com/event.php?eid=140823462638402

Setlist

  1. Temporary love
  2. Frantic
  3. It’s never serious with me
  4. Electrohead
  5. Surreal
  6. Reminisce
  7. Where do the boys go? (Men Without Hats-cover)
  8. Vision of Mars

Share Button

Comments are closed.