Subscribe via: RSS

Deviant UK – “Very Bad Things”

Posted on 11 February 2011

Deviant UK – “Very Bad Things”

Format: CD / Digital Download
Skivbolag: Remote Music
Releasedatum: Ute nu!

5/10

Melodierna håller Deviant UK över ytan

Brittiska Deviant UK med rötter i Stoke släppte tidigare i januari sitt andra album. 2006 kom “Barbed Wire Star” som var Jay Smith, mannen bakom Deviant UK, debutalbum i sitt soloprojekt som han skapade för att få vara en del av sex, drugs & rock’n’roll-fenomenet. Bara det kan man ju tycka är en lite tvivelaktig utgångspunkt för att skapa musik, oavsett om det stämmer eller inte. Brittens sound är rätt kluvet där jag inte vet vad man ska klassificera det som. Soundet känns väldigt electrosynthigt medan rösten är kraftigt Gary Numan-influerad, men utan den riktiga klangen och storheten.

Det är en intressant platta sett till just hur det låter – vissa melodier är helt fantastiska men blandas med bristfällig sång där det ibland påminner mer om numetalbandet Disturbed än något annat, och det kan man inte riktigt ta som en komplimang. Genomgående så är det just det vokala som ligger “Very Bad Things” i fatet då jag inte tycker Jay Smiths röst riktigt håller för vad han försöker med. Bevisligen kan han skapa melodier och och sköna bryggor och om man hade satsat mindre på sången eller låtit någon anna ta över det rodret hade Deviant UK’s andra album blivit något riktigt stort. Nu känns det mest som att jag sitter och väntar på att kalaset ska komma igång men bortsett från några festliga stunder blir det en snäpen sorti.

// Joakim Holfve, ElektroSkull – Synthportalen

Tracklist

 1. Egomaniac 02:32
 2. My Black Heart 05:14
 3. You Know My Name 04:48
 4. Maid Of Plastic 04:51
 5. Bad Influence 05:24
 6. Wreckhead 05:40
 7. Crazy Loves You 05:04
 8. Angel One 05:40
 9. What Have I Become 05:50
 10. Find Me 05:51
 11. Why So Serious 06:03
 12. Without A Shadow 05:26
 13. You Will Burn 05:23
 14. Bad Influence (Peter Spilles Version) 06:14
Share Button

Comments are closed.