Subscribe via: RSS

Dance Or Die återvänder med nytt album

Posted on 16 February 2011

Dance Or Die återvänder med nytt album

Legender rostar aldrig?

Efter drygt tio år av tystnad så återvänder nu tyska Dance Or Die med ett helt nytt album. “Nostradamnation” är planerat för släpp inom kort och några låttitlar och hintar om soundet på skivan finns sedan en tid tillbaka publicerade på bandets hemsida.

Albumet kommer leverera klassiska dansgolvsdräpare med “Sleeping In Your Grave”, “432 000” och “Purgatory” som några exempel, men även bjuda på mörka atmosfäriska tongångar i “Helios” och “Empty Heart”.

Dance Or Die har under sin mest aktiva period under nittiotalet haft följe av en stor skara svenska fans och kanske är ett av spåren – “Northern Winter” en hyllning just till oss i norden?

Dance Or Die bildades 1988 i Berlin och består av A.N.G.O. (Andreas Goldacker), Wagner (Gary Wagner), Falgalas och Chris L. Efter singelsläppet “Move” från samma år slog man igenom stort under nittiotalets början med klassiska skivsläpp som EP’n “Dance Or Die” (1990), samt de två första albumen “3001” och “Psychoburbia”, som alla släpptes på legendariska skivbolaget Machinery Records. De tidiga succérna följdes upp med ytterligare tre album, “Everspring” (1995), “Dehumanizer” (1998) och “Schlafende Energie” (2001).

Det har länge ryktats om att nytt material skulle vara på väg, men planerna har skjutits upp i det oändliga, mycket på grund av interna stridigheter och personliga problem.

Share Button

One Response to “Dance Or Die återvänder med nytt album”


Trackbacks/Pingbacks

  1. […] vi rapporterat tidigare så är Dance Or Die åter aktuella med nytt material när nya albumet […]