Subscribe via: RSS

Terror Punk Syndicate’s frontman inblandad i dataspel

Posted on 21 January 2011

David Karlgren har fler strängar på sin lyra än att producera electro-industrial i projektet Terror Punk Syndicate. För några dagar sedan släpptes dataspelet “Total Fucking Psychopath” till PC. Ett spel som erbjuds via fri nedladdning på www.studiostok.se.

Ytterligare nyheter från svenska Progress Productions avslöjar också att Terror Punk Syndicate arbetar på en ny låt som kommer figurera på en av bolagets kommande samlingsskivor.

Terror Punk Syndicate är ett elektroniskt musikprojekt från Örebro, frontat av John David Karlgren med olika gästspel. Bandet inledde som en duo under sommaren 2002, för att sedan – av olika anledningar – bli Karlgrens soloprojekt två år senare. Terror Punk Syndicate har utöver den första demon i 50 exemplar släppt debutalbumet “Extended Playtime” 2007. Utöver detta har man medverkat på ett stort antal inhemska och internationella samlingsskivor. Bandnamnet föreslogs slumpmässigt av en bandnamns generator som Karlgren själv programmerat från scratch. Namnet har ingen speciell mening eller underliggande betydelse.

“Extended Playtime” var från början en fyraspårs EP tänkt att släppas av frontmannen själv. Men efter det att Progress Productions signade bandet under 2006, förvandlades EP’n snabbt till ett album. Fler låtar lades till, putsades och gjordes om – en del togs även bort helt. Efter flera månaders arbete släpptes albumet till slut under september 2007.

Share Button

Comments are closed.