Subscribe via: RSS

Reaxion Guerrilla – “I Hate You”

Posted on 27 January 2011

Reaxion Guerrilla – “I Hate You”

Format: CD / Digital download
Skivbolag: Infacted Recordings / Deathwatch Asia
Releasedatum: Ute nu!

7/10

Stenhårt och identitetslöst

I slutet av förra året så släppte peruanska duon Reaxion Guerrilla sitt debutalbum “I Hate You”. Efter ett antal demosläpp och diverse produktioner försöker man under 72 minuter övertyga om att man är nästa Hocico. Man märker att man tagit väldigt mycket från nyss nämnda mexikanska duo när det kommer till både ljud, sång och mixning men man lyckas inte ta samma stora kliv som de en gång gjorde.

“I Hate You” låter väldigt typiskt sydamerikansk harsh. Inte för att europeisk aggrotech är så unik alla gånger men spåruppbyggnaden, basen och den distade sången andas, lever och skriker Sydamerika och svettiga klubbspelningar inför en begränsad publik. Man hör att Reaxion Guerrilla har jobbat hårt och bra i skapandet av sin första fullängdare – man har bland annat tagit hjälp av Johan Van Roy från Suicide Commando som vi tidigare skrivit om. Även band som Alien Vampires, Freakangel och Eden Synthetic Corps finns representerade på “I Hate You”, där man även kan hitta kopplingar till psytranceprojekt som Astral Projection.

Det Reaxion Guerrilla har lyckats med, förutom att ha ett svårstavat bandnamn, är att plocka ner sin musik på dansgolvet. Många DJ:s kommer spinna spår från “I Hate You” – och det med all rätt! Ingen kommer bli besviken och så pass jämn som plattan är skulle man i princip kunna trycka på play och låta skivan sköta resten själv. Det som känns sisådär är att soundet ligger lite väl nära Hocico. Det känns lite kopierat och flera spår lider av att man lagt synthslingor och basgångar som är för lika – något som känns en smula trist i sig.

// Joakim Holfve, ElektroSkull – Synthportalen

Tracklist

 1. Post Apokalipzixxx  01:36
 2. I Hate You  03:38
 3. Psycho Destruxion (Feat. Johan Van Roy)  04:19
 4. Mueranse Todos  04:51
 5. Kruzi-Fuck Me  04:36
 6. No Way To Heaven (God Is Dead)  04:15
 7. Torture + Disease  04:40
 8. Bleeding To Death  05:18
 9. Cyberkillers  04:49
 10. Enjoy The Pain (Killing Angels)  04:27
 11. Destruye Tu Pasado  03:58
 12. Kruzi-Fuck Me (Alien Vampires Remix)  04:56
 13. I Hate You (Kristof Bathory Mix)  04:44
 14. Kruzi-Fuck Me (Eden Synthetic Corps Remix)  04:11
 15. I Hate You (Freakangel Remix)  04:04
 16. No Way To Heaven (The Brotherhood Of Sleep Mix By Arsch Dolls)  05:42
 17. Infernal Machine  01:14
Share Button

One Response to “Reaxion Guerrilla – “I Hate You””


Trackbacks/Pingbacks

 1. […] Deathwatch Asia, som under året gjort skivsläpp med bland annat VProjekt, Sin D.N.A, Cygnosic, Reaxion Guerrilla och Surgyn, passar nu på att fira av 2011 med gratissamlingen […]