Subscribe via: RSS

Nytt Ultravox-album på väg under 2011

Posted on 22 January 2011

Nytt Ultravox-album på väg under 2011

New wave-veteranerna Ultravox är på god väg att avsluta arbetet med ett helt nytt album, enligt uttalanden på bandets officiella hemsida. Produktionen har gått bra och man väntar spänt på det färdiga resultatet. I samma veva annonserar man också ut en kommande EP, innehållande liveinspelningar från senaste återföreningsturnén “Return To Eden”.

Bandet uttalar sig ytterligare

“We’ve had such a great time performing our old songs over the last two years that we just didn’t want it to end! There’s an immense satisfaction in looking across the stage and seeing those familiar faces playing the songs that we wrote as a unit. When we sat down to attempt to write some new songs we found that the ideas just kept coming and so a new album became not just inevitable, but something we really wanted to do together. Once again the whole has proved to be greater than the sum of the parts.”

Några detaljer kring den kommande fullängdaren är ännu inte offentliggjorda, men live-EP’n anländer den 21 februari och släpps, utöver den ordinarie CD-utgåvan, på en begränsad 10″ vinyl. Innehållet på de båda utgåvorna kommer vara det samma med spåren “New Europeans”, “White China”, “Love’s Great Adventure” samt instrumentalspåret “Herr X” – en tysk version av “Mr X”, hämtad från succéalbumet “Vienna” (1980).

Den nya fullängdaren blir den första sedan “Lament” från 1984 där hela originaluppsättningen (Red.anm: Bandet själva envisas med att kalla detta för “orignaluppsättningen enligt en lång rad källor, även om originaluppsättningen ju rent konkret är med Dennis Leigh (alias John Foxx)) av bandet deltar (, med Midge Ure, Chris Cross, Billy Currie och Warren Cann, där andra musiker deltog istället för Ure, Cann och Cross som lämnade bandet 1988. Hela originalsettningen slöt således upp igen inför senaste turnén.

Nyheten om det nya albumet förvånar – då Ure bara för ett par år sedan förnekade att ett nytt Ultravox-album någonsin skulle se dagens ljus; “We’re not trying to recapture our youth and won’t be writing new songs or recording another album. This is about celebrating our music and our anniversary.”

(Foto: Michael Lindström)

Share Button

11 Responses to “Nytt Ultravox-album på väg under 2011”

 1. Stefan i Oxelösund says:

  En mycket trevlig nyhet:-)

 2. Gammelsyntharn says:

  John Foxx, inte hårdrockaren Midge Ure, var sångare i originaluppsättningen av Ultravox. Det ska väl ni synthare ändå veta. Midge Ures Ultravox suger hårt för övrigt.

 3. Jodå, det vet vi mycket väl. Beskrivningen “originaluppsättning” är bandets egna beskrivning på sättningen med Ure, enligt källan (bandets hemsida.) Även om jag kan hålla med om att det är märkligt. Bandet har ju spelat in tre album med Dennis Leigh (alias John Foxx) och åtta utan honom – bland annat Vienna och Rage In Eden. Vilka Ultravox-album som är bäst kan man diskutera, men speciellt “synthiga” var man ju inte under Foxx-perioden, snarare tvärtom. Men som alltid med musik så råder det delade meningar, vilket ju är fantastiskt i sig.

 4. Jonas Andersson says:

  …och Warren Cann lämnade Ultravox redan 1984.

 5. Ja, det stämmer. Vi syftar på att Cross lämnade 1988. Trummisen Cann lämnade under 1984 och ersattes sedan av Mark Brzezicki (som även är känd från Big Country), vars första medverkan är på albumet “U-Vox” från 1986.

 6. Jonas Andersson says:

  Någon som hört något mer om när det nya albumet släpps?
  Vi är ju redan inne i oktober…!

 7. Per Dahlberg says:

  Plattan verkar släppas nästa vecka (41). Verkar lovande!
  http://www.cduniverse.com/productinfo.asp?pid=7000346

 8. OBS! Det där är INTE det nya Ultravox albumet!! Det är ett special niceprice/dubbelpack på “Revelation” and “Ingenuity”. Nya Ultravox albumet är inte ens färdigmixat än om ens alla låtarna är inspelade.. // Jens, Elektroskull.com

 9. Per says:

  Shit!

  Tack Jens för att du sa detta…

  //Per

 10. Björn F says:

  http://yfrog.com/jbvmhz

  Från Ultravox studio

 11. Tomas says:

  Skönt att länken ovan inte är det nya albumet för jag tyckte soundet sög ordentligt. Hoppas dom bygger vidare från Vienna/Rage In Eden.