Subscribe via: RSS

Liverapport: System (SGA Club Night) 20110128, Stockholm)

Posted on 31 January 2011

Liverapport: System (SGA Club Night) 20110128, Stockholm)

Artist: System
Datum: Fredag 28 januari 2011
Scen: Fabriken (SGA Club Night), Stockholm

Foto: Jens Atterstrand

OBS! Missa inte fotogalleriet under rapporten!

Så var det äntligen dags för SGA-festivalens första Club Night på nygamla Fabriken i Stockholm.

Under ett antal kvällar inför festivalen så kommer arrangörena köra klubbkvällar på utvalda platser runtom i landet. Liveband, kända DJ’s och speciellt inbjudna gäster kommer medverka.

Denna kväll var det dags för stockholmsduon System att göra ännu en spelning på hemmaplan. Med nya albumet “Circle Of Infinite Radius” i ryggen och nästan 200 personer i publiken så blev det verkligen en kanonkväll. En lite större scen än grabbarna fått hålla tillgodo med sista tiden, en stor videoprojektion gjorde dem verkligen gott. Jag har tidigare kritiserat duon för att bli stela och långtråkiga på scenen, men känsan var annorlunda den här gången, något som är svårt att sätta fingret på. Energin flödade och flera extranummer ploppade upp i slutet av spelningen efter publikens jubel. Jag har sett duon live ett antal gånger nu och den här spelningen är definitivt en av de bästa.

Arrangemanget i övrigt var lysande. Lokalen har sina brister framförallt vid entrén men trots detta funkar den ypperligt för den här typen av evenemang. Med beröm godkänt till alla inblandade, bandet, SGA-teamet och kvällens DJ’s Discarded och Stazi!

Läs vår recension av Systems “Circle Of Infinite Radius” här.

Share Button

Comments are closed.