Subscribe via: RSS

Joy Serene-keyboardist släpper nytt med Fox Hunting

Posted on 18 January 2011

Joy Serene-keyboardist släpper nytt med Fox Hunting

Niklas Kärreskog, den musikaliska hjärnan bakom Stockholmstrion Joy Serene, återupptar sitt projekt Fox Hunting tillsammans med sångaren Peter Påhlman.

Duon har ett mångårigt musikaliskt samarbete bakom sig, debutalbumet “Invitation” släpptes redan 2006 och nu inleder man 2011 med att släppa nya EP’n “Location”.

(Red.anm: Debutalbumet finns för fri nedladdning på bandets hemsida.)

Man arbetar även med en ny fullängdare – “Rococo” som kommer senare under året.

Fox Huntings sound kan beskrivas som en syntetisk hyllning till europeisk vintagekultur; “Vi har båda ett passionerat intresse för allt från Hitchcocks filmer till trettiotalsmode” säger Peter som ofta låter filmcitat och en tydlig konceptlänk vara en inspiration; “Däremot vågar jag påstå att vi ändå lyckas röra oss i en modern kontext.”

Långt från spontant

“Vi föredrar att låta kliniskt precis elektronik dominera ljudbilden” säger Niklas; “Idag skall allt vara så förbannat spontant och käckt. Jag hatar vår tids besatthet av det ‘äkta’. Folk får väl gärna dansa och vara glada, men någon gräns måste finnas. Vi gör inte musik för Håkan Hellström fans.”

Just nu programmerar Fox Hunting sina maskiner för scen och material till videoprojektor formges – allt efter bandets estetiska preferenser. Så klart lovar de att hålla spontaniteten till ett absolut minimum.

Mer info om nya EP’n med mera finns på bandets hemsida.

Share Button

Comments are closed.