Subscribe via: RSS

3 x Ladytron under 2011

Posted on 18 January 2011

3 x Ladytron under 2011

Ladytrons fans står inför en extra ömsint behandling under 2011 – tre gånger om! Den brittiska synthpopakten släpper en best-of-samling, en helt ny EP och sist men inte minst en helt ny fullängdare, som blir bandets femte i ordningen.

Best-of samlingen “Ladytron 00-10” innehåller – precis som titeln antyder – singlar från de sista fyra studioalbumen släppta under perioden 2000 och 2010. Bland dessa finns bandets sannolikt största hits “Runaway” samt “Destroy Everything You Touch”.

Samlingen kommer sedan följas upp med en ännu titellös EP med remixer från senaste singelsläppet “Ace Of Hz”. Ett av spåren finns för fri nedladdning här.

Nya studioalbumet blir Liverpoolkvartettens första sedan 2008 års “Velocifero” och sedan släppet har bandet turnerat flitigt över samtliga kontinenter. Mira Arroyo och Reuben Wu har även kört en del DJ-set på klubbar över hela världen. Man har även skrivit låtar åt andra artister, bland annat Christina Aguilera, vars senaste album “Bionic” innehöll låten “Birds Of Prey”, signerad Ladytrons låtskrivarduo.

“Ladytron 00-10” släpps den 14 mars via Nettwerk.

Tracklist:

 1. ‘Destroy Everything You Touch’
 2. ‘International Dateline’
 3. ‘Discotraxx’
 4. ‘Tomorrow’
 5. ‘Soft Power’
 6. ‘Fighting In Built Up Areas’
 7. ‘Ghosts’
 8. ‘Blue Jeans’
 9. ‘Cracked LCD’
 10. ‘Deep Blue’
 11. ‘Seventeen’
 12. ‘Light & Magic’
 13. ‘Playgirl’
 14. ‘Runaway’
 15. ‘The Last One Standing’
 16. ‘Little Black Angel’
 17. ‘Ace Of Hz’
Share Button

Comments are closed.