Subscribe via: RSS

Liverapport: ElectriXmas 2010 Del 1, Malmö

Posted on 29 December 2010

Liverapport: ElectriXmas 2010 Del 1, Malmö

Artister: Ekobrottsmyndigheten, Memmaker, Ashbury Heights, Page, Covenant
Datum och tid: Lördag 18 december 2010, 21.00-03.00
Scen: Inkonst, Malmö

Foto: Jens Atterstrand

OBS! Missa inte fotoalbumet nedanför rapporten!

Del 1: Ekobrottsmyndigheten, Memmaker

Äntligen var det dags för en av årets absoluta höjdpunkter, nämligen syntharnas egen julfest: ElectriXmas! Regin har ändrats något fram och tillbaka under 2000-talet, men det grundläggande temat förblir dock det samma – oavsett om det kallas vX eller eX: En handfull bra band i olika synthgenrers, strax under sjuhundra festsugna synthare från hela landet som vill fira av året på bästa möjliga sätt. Utöver detta en handfull duktiga DJ’s och givetvis välfyllda barer..

Ekobrottsmyndigheten:

Först upp på scen var göteborgsbaserade oldschool-EBM duon Ekobrottsmyndigheten. En förvånadsvärt stor publik samlades vid den mindre scenen strax innanför entrén och efter att ha sett duon ett par gånger tidigare så tycker jag verkligen de har utvecklats, som en enhet, även på scenen. Nya albumet innehåller en samling trevliga spår och det är oerhört svårt att inte uppskatta deras fyndiga och tokroliga gammelbody sjungen på svenska! När liveshowen sedan blandas upp med mindre practical jokes och en och annan slurk jägermeister så är det svårt att inte trivas i myndighetens sällskap! Kort och gott en riktigt bra inledning på kvällen.

Setlist:

 1. Dansa nu då, Tomtejävel
 2. …och köper öl
 3. Jimmy
 4. Eine Tasse Jäger
 5. Nu blåser vi snuten
 6. Dolph
 7. Kängdans
 8. Puch
 9. Extremsport
 10. Totally EJBEÄM!
 11. Technoman

Memmaker:

Nästa akt på scen var duon Memmaker och här kommer – enligt mig – arrangörernas första och enda egentligt stora miss för kvällen; Memmaker levererar som bekant dansant industrial-noise/techno i stil med X-Rx, SAM eller Noisuf-X.  Då dessa scenframföranden mer liknar ett gigantiskt DJ-set med extra tillbehör samtidigt som musiken är tung och dansant så står jag fast vid att killarna hade fått långt mer uppskattning på den stora scenen med ett svettigt dansgolv runtom på småtimmarna än som ett andra “förband” på den lilla scenen. Memmaker pressade dock gasen fullständigt i botten! Fullt ös medvetslös!

Inom ett par dar kommer del 2 i liverapporten från årets ElectriXmas Festival med Ashbury Heights. Håll utkik!

Share Button

Comments are closed.