Subscribe via: RSS

Liverapport: Ashbury Heights 20101217, Göteborg

Posted on 20 December 2010

Artist: Ashbury Heights
Datum och tid: Fredag 17 december 2010, 21.00-03.00
Scen: Jazzhuset, Göteborg (The Station)

Foto: Jens Atterstrand

OBS! Missa inte fotoalbumet nedanför rapporten!

Ett par videos från kvällen samt bandets spelning på ElectriXmas 2010 finner ni nu i videokategorin. Enjoy!

Synthklubben The Station i Göteborg hade för det sista evenemanget för året dukat upp med en extra överraskning på scenen denna kväll: Ashbury Heights.

Det har varit turbulens kring bandet den sista tiden. Skivbolagskonflikt, diverse tjafs i media där bandmedlemmarna uttalat sig till höger och vänster som till slut ledde till att Anders upplöste duon. Tidigare sångerskan Yasmine “Yaz” Uhlin hoppar således in på scenen för de sista två spelningarna..

Bandet hävdar bestämt att det här är de sista vi kommer få se av Ashbury Heights. För oss som nog kommer fortsätta hoppas in i det sista så ser det onekligen väldigt mörkt ut! Inte bara med tanke på rådande skivbolagskonflikt, utan även med tanke på att de båda sångerskorna redan nu har fullt upp med egna projekt. Kari Berg som ju blivit en del av Chaos All Stars vilka  är aktuella med nytt material snart. Kari har även gästspelat för en rad andra projekt – Ad Inferna, De Tot Cor och Psy’Aviah som kommer på skiva under nästa år. – Även Yasmine är aktuellt med nya bandet Javelynn, som även de är albumaktuella inom kort. Mitt i mellan hamnar synthpopsgeniet Anders Hagström med all sin fantastiska musik. Ashbury Heights har sedan länge varit en av mina absoluta favoriter i genren och det vore oerhört trist om det slutar här.

Ett fullpackat dansgolv framför scenen på Jazzhuset fick höra sina idoler temaenligt berätta historien om Göteborg och att det faktiskt var här allting började en gång i tiden. Bandet fördelade sedan setlisten över de tre skivsläppen – debutalbumet “Three Cheers For The Newlydeads”, EP’n “Morningstar In A Black Car” och nya fullängdaren “Take Cair Paramour”.

Bandets låttexter, estetik, kläder och hela framtoning har jag alltid tyckt väldigt mycket om. Helheten är mörk, skitig elektronisk pop fylld av panikångest, rebellerande och alla delar som behövs. Tack Yasmine och Anders. Ni gjorde min kväll. Oavsett vad som händer i framtiden så kommer er musik alltid ha en väldigt speciell plats i mitt liv.

// Jens Atterstrand, ElektroSkull – Synthportalen.

Setlist:

 • Crescendo
 • Scars of a Lighthouse
 • Shades of Black
 • Invisible Man
 • Medicine
 • Smaller
 • Illusion
 • World Coming Down
 • Anti-Ordinary
 • Spiders
 • Dancer’s Nocturne

Extranummer:

 • Corsair

Share Button

Comments are closed.