Subscribe via: RSS

Kommande C/A/T-album produceras av Unter Null

Posted on 22 December 2010

Kommande C/A/T-album produceras av Unter Null

Ben Arp är, som vi rapporterat nyligen, aktuell med C/A/T-samlingen “Music To Piss You Off” i januari, vilken innehåller ett urval av gammalt material.

Utöver detta är också ett helt nytt album på gång, denna gång i nära samarbete med Erica Dunham, mer känd från Unter Null och StrayErica har figurerat flitigt på scen tillsammans med C/A/T och blir nu också en del av produktionsteamet i studion under arbetet med nya albumet. Ben Arp berättar att detta är hans första samarbete sedan han startade C/A/T under 1998 och han ser verkligen fram emot arbetet med Erica.

Det nya albumet – “The Scene Broke My Heart” blir C/A/T‘s första sedan “The Great Crisis” från 2008 och ljudbilden är tydligt vidareutvecklad från förra årets EP “We Are Still Alive”. Releasedatumet är i skrivande stund inte satt, men Ben Arp hoppas kunna släppa det någon gång under nästa år.

Han poängterar dock att C/A/T inte är bundet till något skivbolagskontrakt, vilket alltid ger större friheter.

Share Button

Comments are closed.