Subscribe via: RSS

I:Scintilla – “Dying & Falling”

Posted on 20 December 2010

I:Scintilla – “Dying & Falling”

Format: CD / 2CD / Box / Digital Download
Skivbolag: Alfa Matrix
Releasedatum: Ute nu!

3/10

Återkomsten rinner ut i sanden..

Efter tre år i tysthet återvänder nu I:Scintilla med nya albumet “Dying & Falling”. Bandet säger sig åter igen ha skapat sig en ny stil och tagit ett steg framåt. Inget av detta är speciellt nära sanningen. Snarare är det så att “Dying & Falling” är någon konstig mischmasch av allt möjligt. De vill själva säga att de skapat en trevlig blandning av electronica, metal, trip-hop och industrial, snarare är det så att man blandat alldeles för mycket och nu blir soundet minst sagt schizofrent.

För att inleda sin återkomst med hyggliga “Swimmers Can Drown” vet jag inte var det tar vägen härnäst. Deathmetalriff blandas med distade synthar, metallisk sång med wailingar. Allt känns mest förvirrat och en smula desperat. Det känns som att de olika bandmedlemmarna har velat gå i så pass olika riktning att i stället för att göra egna projekt har alltihop grötats ihop i något försök att hålla samman. Men man märker rätt snabbt att “Dying & Falling” är helt klart något för gänget i “Fuskbyggarna”…

Det finns några ljusa sidor förstås. De låtar där I:Scintilla håller ihop sitt sound levererar, bland annat “Mothership”, “Prey On You” och “Dying & Falling”. Här spelar det ingen roll om det är electronica eller rock – det funkar eftersom alla samarbetar. Annars finns det tyvärr inte så mycket att hämta på den här plattan. Att lyssna på större delen av “Dying & Falling” känns som att sitta på en taskig första dejt där inget stämmer och man bara vill gå hem.

Den återkomst som kunde blivit riktigt bra har helt enkelt runnit ut i sanden.

(Red.Anm: Recensionen avser den ordinarie enkeldisc utgåvan. Alfa Matrix levererar även albumet för digital nedladdning, i en 2CD utgåva med bonus-CD innehållande remixer och ett par exklusiva spår, samt i en limiterad fanbox med diverse extra innehåll.)

Tracklist:

 1. Swimmers Can Drown  4:07
 2. Sharia Under A Beauty Curse  3:46
 3. Ammunition  4:54
 4. Worth The Wait  4:34
 5. Mothership  3:53
 6. Dying & Falling  4:54
 7. Face The Kill  4:31
 8. The Shake  4:09
 9. Prey On You  6:32
 10. Shattered  5:41
 11. Omen  4:11
Share Button

2 Responses to “I:Scintilla – “Dying & Falling””


Trackbacks/Pingbacks

 1. […] musikvideon till I:Scintilla’s “Swimmers Can Drown” plockat från senaste albumet “Dying & Falling”. […]

 2. […] senaste albumsläpp “Dying & Falling”, erhöll blandade reaktioner i pressen när det släpptes för […]