Subscribe via: RSS

Dual Density splittras – exklusiv intervju med Jonas Asp

Posted on 15 December 2010

Dual Density splittras – exklusiv intervju med Jonas Asp

Efter att debutalbumet “Soul Ecstasy” och uppföljande singelsläppet “Fake” knappt blivit varma i skivhyllorna så har den svenska electropoptrion Dual Density tagit beslutet att splittras. Vi fick en exklusiv intervju med Jonas Asp som hade mer att berätta..

ElektroSkull: Hej Jonas! Nyheten om Dual Densitys splittring har nått oss nu. Hur har diskussionerna gått internt i bandet den sista tiden och vad fick er att ta beslutet?

Jonas Asp: Hej Jens! Man kan säga att beslutet uppkom av 2 olika anledningar. 1. Det finns stora ålderskillnader och skillnader i livssituation i bandet. Jag och Pontus är i 35-års åldern med arbete, familjer, hus etcetera, medan Tess precis gått ut gymnasiet. Detta medför att vi har olika syn på livet samt olika syn på hur mycket tid man kan lägga på ett hobbyband som Dual Density. 2. var att vi hade väldigt olika syn på hur album nr.2 skulle låta. Jag och Pontus ville dra soundet mot ett “synthigare” håll då vi kände med album 1 att vi hamnat i ett “ingenmansland” då vi verken var synth eller eurotechno. Tess ville dock att vi skulle ta steget ut helt och nischa om oss till ett eurotechno band och lämna synthscenen bakom oss. Så här är nog den stora anledningen till att vi lade ner.

ElektroSkull: Ja, vi var på ju väg att recensera ert album på sidan, efter det att vi även gjort en intervju med er osv, men när vi väl hörde plattan så var det just det du beskriver i soundet som fick oss att tveka. Vi är ju ett nishact synthwebzine och även om vi tycker albumet hade många höjdpunkter musikaliskt så passade det inte riktigt in i vår sfär av musik. Har ni (du och Pontus) några konkreta planer på nya projekt?

Jonas Asp: Jag och Pontus har gjort musik tillsammans sen Amiga 500 tiden så vi kommer att dra igång ett nytt projekt efter nyår. Vi har redan lite material klart, då vi känt att Dual Density var på väg ner, så har vi jobbat med lite annat i bakgrunden. Men något mer konkret har jag inte om det nya projektet.

ElektroSkull: Dual Density överlevde inte så länge. Vad har ni tagit med er för positiva respektive negativa erfarenheter på vägen, vad kan ni dra nytta av i framtiden?

Jonas Asp: Att inte skaffa en sångerska i övre tonåren! Nej, skämt åsido. Vi har väl lärt oss vart vi ska lägga ribban för vad vi klarar av i tid att lägga på musiken. Vi har dock lärt oss mycket om mixning och mastring av Niklas Ringström som producerade plattan. Vi har även fått mycket kontakter i branchen som vi kommer att använda oss av nu i vårt nya projekt. Men vi kommer att ta det lugnare! Även rollfördelnignen i ett eventuellt nytt “band” kommer att vara hårt deffinierade redan vid start så vi slipper en massa “revirpinkande”.

Vi tackar Jonas för hans tid och önskar alla parter lycka till i framtiden!

Share Button

One Response to “Dual Density splittras – exklusiv intervju med Jonas Asp”

  1. Martin says:

    Det var tråkigt. Men samtidigt nyfiken på nya projektet. :)