Subscribe via: RSS

Detroit Diesel – “Terre Humaine”

Posted on 10 December 2010

Detroit Diesel – “Terre Humaine”

Format: CD / Digital Download
Skivbolag: Infacted Recordings
Releasedatum: Ute nu!

8/10

Fräscht och spännande från Amerikanska debutanter.

För fyra år sedan bildades Detroit Diesel som ett svar på den rätt kyliga EBM-scenen i USA och nu kommer debutalbumet “Terre Humaine”. Startsträckan, med demos och EPs, har behandlat bandet väl, albumet slänger in dig i en värld fylld av snabba beats, snygga samplingar och ett klubbvänligt tempo.

Detroit Diesel placerar sig någonstans mellan harsh och EBM med en släng av goainfluenser. Melodierna är emellanåt rätt glättiga och glada, något som inte på någt sätt behöver vara negativt. Tvärtom tycker jag man här har lyckats blanda det rätt bra med lite mer “arga” samplingar så att säga. Där andra band emellanåt kan väga över för mycket åt det ena och andra hållet lyckas man genomgående med att lyfta tempot till en nivå där det bara vill få en att dansa! Mycket på “Terre Humaine” känns igen från flera andra band inom genren, men just det där lilla stänket av goa/psytrance får musiken att verkligen kännas fräsch och spännande. När man hör Detroit Diesel vet man att det är Detroit Diesel man lyssnar på!

Trots att större delen av “Terre Humaine” låter relativt enahanda när man jämför låt med låt så stör det mig inte. Jag känner inget behov av något annorlunda, någon förändring i ljudbilden. Jag vill bara ha mer av samma vara som Detroit Diesel levererar här och nu. Det är mer så att jag känner mig en smula snopen att det tog fyra år innan det verkliga debutalbumet kom ut. De få låtar jag lyckats snoka reda på som släppts tidigare är minst lika bra som de på “Terre Humaine”.

Detroit Diesel revolutionerar knappast hela genren men de har lyft upp sin musik, gjort något eget och skapat ett album gjort att dansa till!


Tracklist:

 1. Normandy
 2. Serenade
 3. Lost Signal
 4. Field Of The Dead
 5. Not Yet
 6. All Lost Before Dawn
 7. Terre Humaine
 8. Bring Me Noise
 9. The Game
 10. Zwanziger
 11. Ruins
 12. Red Rebels
 13. Serenade (C-Lekktor Remix)
 14. All Lost Before Dawn (FGFC820 Remix)
 15. Lost Signal (Soman Remix)
 16. All Lost Before Dawn (Die Sektor Remix)
Share Button

2 Responses to “Detroit Diesel – “Terre Humaine””


Trackbacks/Pingbacks

 1. […] kommer äta upp allt i sin väg när de väl släpps lösa på nytt. Utöver Hocico så bör även Detroit Diesel nämnas. Man visar på debutalbumet “Terre Humaine” att det finns hopp för genren i […]

 2. […] stora framgångar med det hyllade debutalbumet “Terre Humaine”, som släpptes hösten 2010, så är nu kanadensiska Detroit Diesel tillbaka med uppföljaren […]