Subscribe via: RSS

Stockholmsduon System återvänder med nytt album

Posted on 29 November 2010

Stockholmsduon System återvänder med nytt album

Stockholmsduon System, bestående av Herr A och Herr B återvänder nu med bandets fjärde fullängdare – “Circle Of Infinite Radius”.

Albumet innehåller 11 spår och släpps i traditionell Progress Productions-anda också i en begränsad dubbel-CD utgåva med en bonusdisc innehållande remixer av bland annat Dupont och The Pain Machinery, exklusiva spår ej inkluderade på den ordinarie utgåvan, samt sist men inte minst: Den första System-låten någonsin med en riktig sånginsats!

Duon är ju mest berömda för den speciella sången, skapad via röstsynthes, något som man nu säger sig ha vidareutvecklat ytterligare;

“On this album the speech synthesis has been taken to a point where you no longer can tell if it is a human machine or a robotic human singing and the production and the sounds are cleaner, crisper, tighter and heavier than ever before. The melodies are also more beautiful than ever and as usual SYSTEM provides both slow tracks and tracks fit for any electronic dance floor. SYSTEMs roots are still planted firmly in the analogue 80s but with this release they also secure a spot among the more progressive electronic acts of today.”

“Circle Of Infinite Radius” släpps den 12 januari i skandinavien och den 21 januari i resten av världen via Progress Productions.

Ett första smakprov – “Pitch Black” finns att avnjuta här.

Share Button

Comments are closed.