Subscribe via: RSS

Provision tillbaka efter fyra års tystnad

Posted on 16 November 2010

Provision tillbaka efter fyra års tystnad

Nordamerikanska Provision återvänder efter fyra år av tystnad. Bandet har spenderat tid med sina familjer och gjort en omgruppering, men är nu tillbaka med nytt material, det första sedan albumet “The Consequence” som släpptes 2006.

Bandet består numera av tre medlemmar, senaste tillskottet är Matt Willis (tidigare känd från Splendor Projekt) som blev en del av Provision under 2009. De övriga medlemmarna är Breye 7X och Jen Kiser.

Kommande albumet “Paradigm Shift” innehåller 10 spår och inkluderar en 8-sidors booklet med låttexter, bilder och produktionsanteckningar. Nya materialet är i sin helhet något mörkare och råare jämfört tidigare.

Albumet innehåller sång av alla tre medlemmarna och lutar mer åt industrial dance än den lätta, dansanta synthpop man gjort tidigare.

Bandet själva berättar mer (nedan)

“Paradigm Shift” släpps den 20 november via Kathodik Records.

Tracklist:

  1. Into the Fray
  2. Waiting
  3. Love Like Machinery
  4. I Lose Myself
  5. I Thought You Knew
  6. Broken
  7. Paradigm Shift
  8. Crossline
  9. Symmetry
  10. The Persistent Rhythm of Before
Share Button

Comments are closed.