Subscribe via: RSS

Poesie Noire – “Sense Of Purpose”

Posted on 10 November 2010

Poesie Noire – “Sense Of Purpose”

Format: CD / Digital Download
Skivbolag: CNR Records NV
Releasedatum: Ute nu!

5/10

Belgarnas comeback håller inte hela vägen fram.

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge sägs det ju. Det är nu snart 20 år sedan belgiska Poesie Noire släppte sitt senaste album. Men nu är de tillbaka igen, återförenade i originaltrion som består av Jo Casters, Marianne Valvekens och Gillian Gilbert.

Efter en relativt tät utgivningstakt under sena åttiotalet tystnade det helt kring Poesie Noire. Något som förmodligen hjälpt hypen och skapat något av ett fenomen kring bandet. På deras hemsida svarar de på alla möjliga frågor från nyfikna fans kring bandets rätt mystiska texter. En snabb googling ger en svensk petition som ett av de första resultaten, där fans av bandet ber deras gamla klassiska skivbolag Antler/Subway att ge ut originalskivorna på nytt.

Tyvärr håller inte belgarnas comeback hela vägen fram. Nog för att de inte arbetat med “Sense of Purpose” under tjugo år, men jag tycker man kan kräva en smula mer än vad som bjuds över plattans tio låtar. Dels är jag lite besviken på mångsidigheten. Även om man gör en grej av det blir alla spår lite för lika för att jag ska känna mig helt nöjd. Förutom “Hangman”, “Choosers” och “Forget the Unforgettable” hittar jag inget som riktigt griper tag. Det som slår mig mest är att “Die Sonne” är lite för mycket stulen från New Orders “Blue Monday” för att jag skall kunna vara helt bekväm med det. När det, i mitt tycke, blir så uppenbart är det bättre att gå hela vägen med det än att, som nu, försöka leka lite omedveten om det.

Även om inte “Sense of Purpose” imponerar är det en okej platta utan en riktigt dålig stund, det är bara att den inte har några ordentliga toppar heller. Poesie Noire lunkar på och hela albumet är som ett cirka fyrtio minuters nattligt bilsoundtrack. Inget du jublar vilt över, men inget du heller kan känna dig helt missnöjd med.

Tracklist:

 1. The Air
 2. Hangman
 3. Eureka
 4. We’ll die dancing
 5. Choosers
 6. Dream One
 7. The Radio Plays
 8. Die Sonne
 9. Forget the unforgettable
 10. Uncertain Smile 2010

// Joakim Holfve, ElektroSkull – Synthportalen

Share Button

2 Responses to “Poesie Noire – “Sense Of Purpose””

 1. Mikael R says:

  Det låter lite trist med tanke på hur länge man väntat, speciellt sen det började snackas om en ny platta på deras hemsida för säkert 1-2 år sen, men samtidigt kan jag ju inte säga att det känns helt oväntat att den inte skulle räcka ända fram, så få reunions som gör det ändå.

  Men, en sidofråga, kommer den på CD och har ni i så fall någon info om vart man kan hitta den ? Själv hittar jag den bara som MP3 download hos Amazon, i alla fall än så länge.

 2. Hej Mikael! Tack för din kommentar. Du hittar den nu hos de flesta onlinebutiker med mycket synth i sortimentet, t.ex. Hotstuff.se, musicnonstop.co.uk osv.