Subscribe via: RSS

Culture Kultür – “Spirit”

Posted on 23 November 2010

Culture Kultür – “Spirit”

Format: CD / Digital Download
Skivbolag: Caustic Records
Releasedatum: Ute nu!

5/10

Följer standardmall 1A, tyvärr.

Culture Kultür är ett spanskt synthproject som existerat sedan 1992 och tidigare släppt sex skivor på diverse bolag. “Reborn” som släpptes 2005 var en ganska behaglig skapelse med betoning på futurepop med en och annan riktigt trevlig låt. Det jag lade märke till från första början är att bandets sångare Salva Maine tillhör den lilla klicken synthsångare som har en distinkt röst som man faktiskt känner igen när man hör den, vilket är något positivt. Nu är året 2010 och jag har fått äran att sätta tänderna i nya albumet “Spirit”, som släppts på Caustic Records.

“Spirit” har bandet gjort valet att smöra in sig ännu mer än tidigare på futurepop och tyvärr inte på något speciellt positivt sätt. Låt efter låt följer verkligen standardmall 1A och det känns som om man gjort en raid i Ronan Harris (VNV Nation) skräpkorg och tagit de låtar han ratat. Detta gäller både sound och låtskriveri, ibland låter det till och med som att man gett sig fan på att ha likadana ljud. Det här blir inte speciellt trevlig lyssning tyvärr utan allt drunknar i den tråkigaste futurepopsörja jag hört på länge. Okej, det är inte totalt värdelöst. Culture Kultür har hållit på ett tag och ibland blixtrar det till med en bra vers och refräng som till exempel i “Toxic Pulse”, en trevlig låt som fungerar hemma såväl som på dansgolvet. Utöver detta även lugna “I Found You” som är en vemodig liten sak med sköna melodier.

Men annars är detta inte mycket att hänga i julgranen. Om du äter och sover futurepop så kan nog detta vara ett godkänt skivköp, men för mig så blir det bara tråkigt i längden även om det aldrig blir direkt dåligt. En inte speciellt lovande utveckling för bandet alltså och betyget blir godkänt, men inte mer.

// Joachim Andersson, ElektroSkull – Synthportalen

Tracklist:

 1. Sieged 4:39
 2. Blind Man 4:21
 3. Love Will Tear Us Apart 4:06
 4. Dead Second 5:30
 5. Drum Machine 4:31
 6. Unforgiven 4:49
 7. Toxic Pulse 5:30
 8. Never Again 4:07
 9. Silence 4:32
 10. My Voice 4:36
 11. I Found You 5:29
Share Button

Comments are closed.