Subscribe via: RSS

Covenants “United States Of Mind” på bildvinyl i november

Posted on 10 November 2010

Covenants “United States Of Mind” på bildvinyl i november

Skivbolaget Black Rain släpper Covenants klassiska album “United States Of Mind” på en speciell bildvinylutgåva i mitten av november, begränsad till 500 exemplar.

Albumet är för många ett mästerverk och en riktig referenspunkt för den elektroniska musikscenens 2000-tal. Som kontrast till Covenants tidigare skivsläpp var “United States Of Mind” det album där man på allvar styrde om vägen i sin musikaliska utveckling.

“United States Of Mind” är en riktig klassiker och flera av spåren spelas fortfarande flitigt på alternativa dansgolv runtom i världen. Det tidigare rätt kantiga Covenant-soundet ersattes med mjuka hymner och tog stormsteg mot bandets idag väldigt moderna och dansanta elektropop.

Lyriken på albumet behandlar personliga upplevelser men kretsar också den motsägelsefulla mångfalden av mänskligt beteende, samt en hel del science fiction-teman.

Share Button

Comments are closed.