Subscribe via: RSS

Liverapport: The Mobile Homes 20101019, Stockholm

Posted on 26 October 2010

Artist: The Mobile Homes
Datum och tid: tisdag 19, 21.00-01.00
Scen: Obaren, Stockholm

Foto: Jens Atterstrand

Synth på Stureplan hör inte till vanligheterna på senare år, förutom ett antal konserter på Berns, men den 19 samt 20 oktober var det dags igen. Megahype stod för arrangemanget på Obaren, en ibland bortglömd lokal som har sin charm, men också sina uppenbara nackdelar, framförallt ljudmässigt! Till mindre evenemang fungerar den dock ypperligt och scenen är högt placerad längs med ena långsidan (mitt emot baren), vilket ger bra överblick för samtliga i lokalen. Placeringen av bord framför scenen ger inte något direkt konsertupplevelse, mer en loungebar med musik till en delvis sittande publik. Men det är väl så det skall vara på Stureplan, som ju är mer känt för andra saker än tunga synthkonserter!

Svenska synthpopparna i The Mobile Homes var först ut på tisdagskvällen. Gamla hits, låtar från senaste albumet och ett par smakprov på vad som komma skall på bandets nya album levererades. Sångarens dotter deltog också den här kvällen på scenen (liksom på Dieselverkstaden nyligen.) i den nya duetten bandet spelat in.

Jag har följt bandet sedan deras tidiga alster såg dagens ljus och även sett dem live ett par gånger under nittiotalets början. Ingenting är nytt. Det låter fortfarande bra och Hans Erkendal levererar fortfarande en bra sånginsats, även live. Tyvärr är det heller ingenting nytt under solen vad gäller just liveframträdandet. The Mobiles Homes var ett sömnpiller på scen under tidigt nittiotal och är detsamma även 2010, vilket är lite synd med tanke på att bandet levererat väldig mycket välskriven synthpop genom åren.

Jag fick gåshud när jag hörde “Nothing But Something” första gången. Men på Obaren den här kvällen fick jag ingen. Hade inte förväntat mig någon, men hade ju varit kul att bli positivt överaskad någon gång.

Share Button

Comments are closed.