Subscribe via: RSS

Liverapport: Kite (+ Lisa Pedersen) 20100930, Göteborg

Posted on 15 October 2010

Artist: Kite + Lisa Pedersen
Datum och tid: torsdag 30 september, 21.00-01.00
Scen: Pustervik, Göteborg

Foto: Jens Atterstrand

OBS! Missa inte fotogalleriet under rapporten!

Kite släppte nyligen EP’n “III” och för att fira av detta gjorde man en releasespelning på Pustervik i Göteborg. Kites fanbase är delad i två delar då deras musik är en mix av indie och synthpop, vilket gör att det alltid blir en rolig blandning av människor på deras konserter. Trots att det var en torsdagkväll så var uppslutningen mycket bra på Pustervik.

Support för kvällen fick duon av Lisa Pedersen med band och det var en väldigt positiv upplevelse. Jag har inte hört något av Lisa innan detta men jag blev stum av beundran. Melodiös electropop med hämtade influenser från en rad olika genres. Hon har en fantastisk utstrålning och hennes leende smittar verkligen av sig! Hon sprider värme och kärlek omkring sig och det syns att hon verkligen älskar det hon gör.

Efter Lisa Pedersen var det då dags för Kite. Duon, som numera huserar i Stockholm, består av Nicklas Stenemo och Christian Berg. Sedvanlig Kite-setup på scenen med videoprojektionen, en nästan gömd Christian bakom syntharna och Nicklas skärande, fantastiska stämma i mikrofonen.

Setlist – Lisa Pedersen:

 • Die for you
 • In My September
 • Peaceful sound
 • Left aside
 • Lightblue ’83
 • Drowning

Setlist – Kite:

 • My Girl & I
 • If Threre’s An If In Us
 • Say It Ain’t So
 • Jonny Boy
 • I Give You The Morning
 • Ways To Dance
 • Castle Of SandShare Button

Comments are closed.