Subscribe via: RSS

IAMX släpper nytt och besöker Sverige igen

Posted on 22 October 2010

IAMX släpper nytt och besöker Sverige igen

IAMX fjärde fullängdare “Volatile Times” anländer under första kvartalet 2011. Projektet med frontmannen Chris Corner (tidigare känd från bland annat Sneaker Pimps) har slagit stort i sverige och besvikelsen efter Arvikamissen i somras (där svenska Cryo ersatte) har varit stort hos den svenska fanbasen.

Nya albumet är enligt frontmannen själv hans mest personliga verk så här långt och han utlovar känslostarkt låtskrivande och sensuell produktion. Albumet är planerat till mars månad och bygger på en explosiv psykologisk resa i sexual instabilitet, religösa perversioner, social-politisk ignorans, samt kändisskapets och musikindustrins baksidor.

Chris hade följande att säga om nya albumet (engelska);

“’Volatile Times’ is set to a backdrop of the unique electro-organic IAMX sound with glorious rhythms, melancholic melodies and operatic performances. I have been decoding the past and hitting walls for years but finally I feel this album is my personal breakthrough.”

En turné med start i mars är redan planerad med sverigebesök den 24 (Malmö) respektive den 25 mars (Stockholm).

Share Button

One Response to “IAMX släpper nytt och besöker Sverige igen”


Trackbacks/Pingbacks

  1. […] vi delvis rapporterat tidigare så återvänder Chris Corner med ett helt nytt album med sitt IAMX under 2011. “Violatile […]