Subscribe via: RSS

Ghost & Writer-album mastras av Daniel B. (Front 242)

Posted on 19 October 2010

Ghost & Writer-album mastras av Daniel B. (Front 242)

Ghost & Writer – ett projekt av Frank M. Spinath (känd från Seabound och Edge Of Dawn) samt Jimmyjoe Snark (från The Weathermen). Tillsammans har duon skapat rörande fyraminuters-scenarion som aldrig går att lita på då de snabbt skiftar från ett klimat till ett annat och bildar en å ena sidan vacker, men andra sidan skrämmande ljudbild. Elaka små historier uppblåsta till filmlika proportioner. Strandsatta och misshandlade elektroniska memoarer från bättre tider, men samtidigt så nyskapande att det nästan gör ont!

Projektet annonserar nu, efter ett par EP’s och medverkan på diverse samlingar ut sin första fullängdare: “Shipwrecks”. Albumet innehåller åtta Ghost & Writer-originalspår samt åtta omarbetade versioner av bland andra File Not Found, Edge Of Dawn, Iris och Acretounge. Sist men inte minst så kommer albumet mastras av ingen mindre än Daniel B. från belgiska Front 242.

Ghost & Writer“Shipwrecks” släpps den 28 januari via Dependent Records.

Tracklist:

 1. From Hell
 2. Hitman
 3. Capsize
 4. Nightshift
 5. Man On A Wire
 6. Minefields
 7. Integrity
 8. Fraud
 9. From Hell (Iris)
 10. Hitman (File Not Found)
 11. Capsized (Edge Of Dawn)
 12. Nightshift (Diskonnekted)
 13. Man On A Wire (Versus)
 14. Minefields (Ghost)
 15. Integrity (The Alpha Conspiracy)
 16. Fraud (Acretounge)
Share Button

4 Responses to “Ghost & Writer-album mastras av Daniel B. (Front 242)”


Trackbacks/Pingbacks

 1. […] åt bland annt Haujobb, Stromkern och The Azoic. Utöver detta är han aktuell med nya projektet Ghost & Writer tillsammans med JimmyJoe Snark (känd från The […]