Subscribe via: RSS

Flatline – “Enjoy The Noise”

Posted on 18 October 2010

Flatline – “Enjoy The Noise”

Format: CD
Skivbolag:
Ionium Records
Releasedatum:
18 oktober

7/10

Står ut från mängden.

Det är alltid kul när man hittar något nytt! Det är så lätt att börja jämföra bakåt i tiden när man lyssnar på band man hört i flera år. Ni vet… “Det var bättre förr” – hur ofta har man inte sagt det? Bara för att det är nytt behöver det förstås inte vara bra, många gånger är det tvärtom. Flatline är dock överraskande fräscht.

Jag kanske bara är dum som inte hört om tyskarna tidigare men det finns förvånansvärt lite info att tillgå om dem på nätet. Googlar du på Flatline är det först och främst en metalgrupp med med arg uppsyn som dyker upp. När jag lyckas gräva fram den lite mer musikaliskt begåvade gruppen Flatline, så har de endast en kort presentation på tyska. Bandets största meriter visar sig vara några supportgig till bland annat Welle:Erdball, The Crüxshadows och Funker Vogt, samt en tidig EP.

Därför är det här så pass trevligt. “Enjoy the Noise” är inget unikt album, det är inte det bästa som som producerats inom scenen i år, det är inte komplett – men det är fräscht! Det kanske är mitt fel som har svårt att komma ifrån andra bands förflutna men Flatline har de där små skillnaderna från andra som gör att de står ut ur mängden. Titelspåret på skivan är höjdpunkten, “The Warning” och “Love” är inte så pjåkiga heller. Dock är plattans mittparti rätt segt där låtarna grötar ihop sig som en papier-maché, spåret Sprungwellen” är mest skumt. Lägstanivån är inte vad man hade kunnat önska sig, även om gränsen mellan något nytt och trevligt och bara trist är fånigt hårfin.

Exakt vad som tilltalar mig med Flatline kan jag inte sätta fingret på och “Enjoy the Noise” har både toppar och dalar. Jag är glad att de är så pass höga och djupa som de är dock – det blir inte lika ljummet som micromat rätt igenom, utan snarare som hummer med pulvermos.

Man kan alltid plocka ut de fina delarna.

Fortsätter Flatline på samma sätt som de börjat i och med “Enjoy the Noise” och finslipar sitt sound vet i alla fall jag vad jag ska önska mig till julklapp nästa år.

Tracklist:

 1. The Warning 06:25
 2. Infected 04:17
 3. The Law 04:59
 4. Enjoy the Noise 03:24
 5. Angel of Death 05:25
 6. Mrchenwelt 04:01
 7. Machinery 04:47
 8. Lies 04:44
 9. Love 04:38
 10. Virus 04:10
 11. Sprungwellen 04:58

// Joakim Holfve, ElektroSkull – Synthportalen

Share Button

Comments are closed.