Subscribe via: RSS

Dupont – “Dope Of Love”

Posted on 29 October 2010

Dupont – “Dope Of Love”

Format: Digital download
Skivbolag: Progress Productions
Releasedatum: Ute nu!

5/10

Fräsch nyinspelning av titelspåret.

Duponts senaste fullängdare “Entering The Ice Age” fick bra betyg från de flesta håll och placerades även högt upp på flera europeiska alternativtopplistor när det begav sig. Bandets influenserna är uppenbara, inget snack om den saken, men Stockholmsduon har, trots klara fall av klyschor, lyckats krydda den tillbakadragna, lågmälda bodypopen med en trevlig personlig touch. På det nyss nämda albumet tycker jag dock att det finns flera låtar som inte riktigt presenterats på rätt sätt från början för att nå sin fulla potential. “Dope Of Love” är ett solklart fall av just detta, då den på albumet är lågmäld, tillbakadragen och i största allmänhet rätt trist, vilket är synd på en av plattans absolut bästa låtar!

Duon, som består av Rickard Svensson och Daniel Jonasson, verkar själva ha lidit av samma uppfattning och ger oss nu en helt nyinspelad version av låten via ett singelsläpp tillsammans med b-sidan “CannonBall”. Utöver detta inkluderas en remix av titelspåret signerad Daniel Myer.

Den nya versionen lyfter verkligen låten till det bättre, där den i sin originalversion på albumet inte riktigt räcker till. “Dope Of Love” har nu blivit en trallvänlig sak med en refräng som sätter sig snabbt! Tillsammans med ett annorlunda arrangemang, nya sångpålägg och en omarbetad ljudbild så har låten verkligen fått den behandling den förtjänar.

Vad gäller Daniel Myer så begriper jag i ärlighetens namn inte vad han sysslar med just nu. Den normalt sett väldigt skicklige ljudkonstnären, som mest är känd från Haujobb och Destroid, har förvandlats till en dussinartist bakom spakarna. Han slänger ur sig remixer till höger och vänster, men kvaliteten är just nu oerhört låg i Myer-bunkern, vilket är trist. Vissa skivbolag verkar ha fått någon sorts mängdrabatt på hans remixarbete, minst sagt. Kvantitet verkar gå före kvalitet, vilket har varit Daniel Myers dilemma under rätt lång tid nu med tanke på det otal projekt han varit delaktig i de sista åren.

Vad gäller b-sidan “CannonBall”, så är den ganska usel. Den låter mer som ett stressigt experiment än en helt färdig låt. Ett något mer akustiskt sound absolut, en ljudbild som duon själva säger sig vara på väg mot framöver.

Att skivbolaget kallar denna release för EP är också tragikomiskt i sig. Titelspår, en b-sida och och en remix känns mer som “en matig singel” precis som Rickard Svensson beskrev den i intervjun vi gjorde nyligen, men någonstans på vägen har skivbolaget förvandlat den “matiga singeln” till en “EP”.

Nåväl, “Dope Of Love” i dess nyinspelade version är fullt godkänd och den kommer garanterat uppskattas även på dansgolven i vinter. Men den så kallade “EP’n” detta presenteras på är väldigt tunn, remixen är ingen höjdare och b-sidan trist vilket också påverkar mitt betyg. Jag vet dock att duon kan betydligt bättre och ser med spänning fram emot en ny fullängdare!

Tracklist:

  1. Dope Of Love (2010 Version) 04:29
  2. CannonBall 03:23
  3. Dope Of Love (Dm Remix) 05:19
Share Button

Comments are closed.