Subscribe via: RSS

Covenant – “Lightbringer”

Posted on 26 October 2010

Covenant – “Lightbringer”

Format: CD / 7″ Vinyl / Digital download
Skivbolag: SPV / Synthetic Symphony, Progress Productions
Releasedatum: Ute nu!

7/10

En pompös hit för vinterns dansgolv.

Vår svenska stolthet Covenant är åter tillbaka med nytt material. Nya albumet “Modern Ruin” är planerat för släpp inom kort och de senaste åren har bandet spelat live på mer eller mindre alla kontinenter tillsammans med scenens allra största.

Ryktet säger att titelspåret faktiskt kommer ur en gammal Necro Facility-demo. Eskil fick höra “Lightbringer” och gillade det han hörde så mycket att det föreslogs en duett på spåret. Resultatet blev så bra att man efter lite finslipning nu ger ut låten som en aptitretare till kommande albumet.

Med titelspåret tar Covenant en lite annorlunda inriktning än på de senaste albumen. Borta är den lite tyngre, monotona, mörka version av industriell futurepop man normalt gör. Man levererar istället en melodiös, pampig hit men en leadsynthslinga som etsar sig fast direkt och en typisk Covenant-refräng. Mellan dessa kraftfulla verser av Henrik Bäckström (Necro Facility) skickade genom distboxen.

Men nog låter det Covenant alltid. Eskil Simonssons röst går inte att ta miste på. “Lightbringer” är en pompös hit, men definitivt ingen poppig historia. Den är blytung och dansant och tillsammans med remixerna på EP’n kan jag lova att detta kommer slå på dansgolven i vinter. Speedrun-versionen av titelspåret är en uppsnabbad dansgolvsversion medan Daniel Myers är mer av en alternativ tilltufsad och lite skitigare variant. Båda tjänar sitt syfte väl. JM Rmx-versionen förstår jag mig däremot inte riktigt på. En monoton, ganska avskalad version med en massa effekter  som bara känns seg och trist.

B-sidorna är typiska utfyllnadsexperiment. Sådana spår som i vanliga fall brukar utge lite av utfyllnad eller pauser mellan de riktiga spåren på ett album. Kul experiment, men inga vidare låtar, tyvärr. Jag hade hellre sett en eller två “riktiga” låtar från kommande albumet. Titelspåret är verkligen briljant men dessa sänker betyget något.

Tracklist:

 1. Lightbringer
 2. Lightbringer (Radio Version)
 3. Lightbringer (Dm Rmx)
 4. The Beauty And The Grace (Rmx)
 5. Lightbringer (Speedrun)
 6. Lightbringer (Jm Rmx)
 7. Never Seem To End (Unreleased)
Share Button

3 Responses to “Covenant – “Lightbringer””

 1. wtf says:

  Bland det sämsta jag hört. Covenant som annars är så otroligt bra, och det är konstigt att dom inte är större. Men senaste låten är verkligen urusel. Sorry.

 2. Fredrik says:

  Ingen höjdare direkt efter så lång väntan på nytt material. Låter mer som de kommer att ställa upp i kommande melodifestivalen.

 3. gunteman says:

  Refrängen sitter bra, men resten är bara utfyllnad… Både Covenant och Necro Facility kan bättre.