Subscribe via: RSS

Xelabration Festival 2010, Del 4: SPARK! (med intervju)

Posted on 29 September 2010

Xelabration Festival 2010, Del 4: SPARK! (med intervju)

Artist: SPARK!
Datum och tid: lördag 11 september
Scen: Xelabration Festival, Oslo

Foto: Jens Atterstrand

Så var det äntligen dags för Norgepremiär för vår kära svenska duo, som består av Mattias Ziessow och Stefan Brorsson. Efter framgångar med albumet “Ett Lejon i Dig” förra året och EP’n “Tankens Mirakel” i våras, så har bandet ett fantastiskt material att utgå ifrån och trots låtskrivande på svenska så har bandet redan haft framgångar i Tyskland. Nytt material är också på väg inom kort.

Som näst sista band klev SPARK! upp på scenen helt utan förväntningar till synes. Men Oslopubliken var verkligen med och det redan från första låten! Det dansades våldsamt och skrålades med ordentligt på dansgolvet och grabbarna såg till en början lite smått förvånade, om än lyriska ut. Det var fullt drag under hela spelningen när bandet levererade sina redan nu klassiska hits!

Setlist:

  • (Intro)
  • Meningen Med Livet
  • Tiden Är Vår
  • Ett Lejon i Dig
  • Vi Vet Vad Vi Vill
  • Produktion Nonstop
  • Tankens Mirakel
  • (Breakintro) Glassbilen
  • Genom Stormen

Extranummer:

  • Frihet

ElektroSkull’s Jens Atterstrand tog en kort snackis med Mattias Ziessow om Norgepremiären;

ElektroSkull: Tjenare Mattias, så nu är första giget i Norge avklarat. SPARK! erövrar Europa, hur kändes det där då?

Mattias: Tja! Det var grymt!!

ElektroSkull: Bra publik och jag som sett er några gånger nu tyckte det var bra. Vilka är dina intryck från Xelabration Festivalen i övrigt?

Mattias: Det var klockrent! Bra drag och schysst tillställning rent allmänt. Vi hade kanonkul!

ElektroSkull: Norska publiken var med i låtarna från första spåret det måste ju vara skitkul rent ut sagt. Är ni förvånade, chockade eller bara tacksamma?

Mattias: Vi är alltid tacksamma för den enorma support vi får! Det är jättekul. Blev aningen förvånad över att norrmännen sjung med som dom gjorde faktiskt!


ElektroSkull: Ja, det är ju riktigt kul! Vad händer annars, har hört lite om nytt material. När kan vi förvänta oss ett nytt album, hur ligger landet och vad är planerat just nu?

Mattias: Nu försöker vi göra sista rycket på de sista låtarna till kommande albumet samtidigt som vi har en hel del gig parallellt att genomföra. Det är lite hektiskt nu, men vi kör på! Vi har inte satt någon deadline på albumet men jag skulle tro att det släpps i början på 2011.

ElektroSkull: Lysande! Några sista ord till era svenska och nya norska fans?

Mattias: Vi tackar i vanlig ordning för all support! Vi ses på spelningarna framöver och tillägger även att Ringnes är gott!


Share Button

Comments are closed.